Home » Hilsen fra Kong Harald av Norge for 2021

Hilsen fra Kong Harald av Norge for 2021

by Russell Crowe

Som hvert år, Hans Majestet Roy Harald V fra Norge presenterte sitt ønsker direkte fra NRK fjernsyn 31. desember. Kongen åpnet sin tale fra Nyttår nå ut til alle som er berørt av raset i Gjerdrum. Han takket også norske folk for deres innsats i kampen mot koronaviruset i 2020.

En katastrofe for å avslutte året 2020

Kong Harald uttrykte i sine bemerkninger sin støtte til dem som ble rammet av raset som gikk onsdag i Ask i Gjerdrum kommune. Tomten ga etter under et boligområde sørvest for Oslo Lufthavn Gardermoen. Raset startet rundt klokken 04.00. Totalt 14 hus skal ha blitt oppslukt av leirjorda. Mer enn 1000 mennesker har blitt evakuert siden onsdag. Et titalls personer ble skadet og ni andre er savnet. 1. januar klokken 14.30 meldte norsk politi at de hadde funnet en omkommet person, men nektet å gi ytterligere opplysninger. Til tross for værforholdene fortsetter søket med å finne overlevende.

Kong Harald berømmet innsatsen til leteteam, nødetater, lokalsamfunn og myndigheter.

Ras å spørre @NRK

Et vanskelig år 2020 på grunn av pandemien

Den 83 år gamle kongen vendte tilbake til dette spesielt vanskelige året 2020 i Norge, men også rundt om i verden. 2020 var året da ord som pandemi, krise, karantene, arbeidsledighet og vaksine skapte overskrifter hver dag. Kong Harald sendte alle sine varme tanker til det norske folk. Han sa at han forstår hvorfor folk er slitne og bekymret for fremtiden. Han berømmet det harde arbeidet i kampen mot koronaviruset. Han takket det norske folk for å tåle alle de strenge tiltakene knyttet til pandemien.

Stearinlys som danner et hjerte
Stearinlys som danner et hjerte

Håper i 2021

Kongen avsluttet sin tale med å ønske 2021 et lysere og mer håpefullt år. Han oppfordret folk til å være rause med hverandre.

« Jeg har vært involvert i mange ting i mitt lange liv, og jeg kan love deg: det vi opplever nå vil gå over. Vi har allerede vært gjennom store prøvelser »sa kongen. » Vi må være forberedt på et nytt år fullt av usikkerhet og vanskeligheter, men vi har god grunn til å være optimistiske. Vaksiner gir verden håp ».

«Håpet vil veilede oss alle i 2021», konkluderer.

Du kan se hele talen (på norsk) nedenfor:

Bonne Année – Godt nytt år 2021

You may also like