Home » Hollandsk frakteskip beveger seg, ubemannet og ubemannet, i Norskehavet

Hollandsk frakteskip beveger seg, ubemannet og ubemannet, i Norskehavet

by Russell Crowe

Etter den imponerende redningen av mannskapet frykter nederlandske myndigheter alvorlige miljøkonsekvenser dersom fraktebåten kantrer.

Fratatt motorisering og evakuert av mannskapet under dramatiske omstendigheter, var et nederlandsk frakteskip på drift tirsdag 6. april i Norskehavet, sa norske sjøfartsmyndigheter, bekymret for at det ville kantre.

Når bærer en tung liste etter en storm fortrengt en del av lasten hans, denEemslift Hendrika lanserte et nødmelding sent mandag morgen mens han fraktet flere mindre skip mellom Bremerhaven (Tyskland) og Kolvereid (Norge). De tolv besetningsmedlemmene ble evakuert i to omganger samme dag av norske redningstjenester. De åtte første ble heist fra dekket på fraktebåten mens de fire siste måtte hoppe i vannet. En av dem ble skadet. Spektakulære bilder utgitt av Norwegian Relief viser en person i en oransje overlevelsesdrakt som lanserer i grov sjø fra akterenden av skipet.

Offer for motorskade,Eemslift Hendrika så fortsatte den i drift mot norskekysten. Tirsdag formiddag var det rundt 130 kilometer nordvest for havnebyen Ålesund. Et av skipene den fraktet på dekk falt i sjøen, noe som kunne bidra til å redusere sløyfen, nå vurdert til rundt 30 grader etter å ha flytet mellom 40 og 50 grader.

Et frontvendt kamera viser søke- og redningsteamet som løfter et besetningsmedlem fra det nederlandske frakteskipet Eemslift Hendrika 5. april 2021. JRCC SUR-NORWAY / REUTERS

«Situasjonen virker mer stabil, men det er alltid fare for at den velterDet sier Hans-Petter Mortensholm, tjenestemann i Kystverket, til AFP. «Vi ønsker å ta med noen om bord for å organisere hengeren så snart værforholdene tillater det.» la han til. Norske myndigheter frykter at en eventuell forlis kan forårsake en oljelekkasje, lasteskipet inneholder 350 m.3 tung fyringsolje, 75 m3 diesel og 10 m3 smøreolje.

Et norsk kystvaktskip, KV Sortland, ankom området midt på dagen. Sistnevntes operatør ba også det nederlandske redningsselskapet Smit Salvage, som allerede er involvert, om å redde Ever Given i Suez-kanalen forrige uke. Kystverket sier de har iverksatt konkrete tiltak for å hindre at fraktebåten går på grunn på land.

Slepeforsøk denne onsdagen

Fraktskipet bør taues innen onsdag morgen hvis værforholdene tillater det, sa norske sjøfartsmyndigheter. To norske slepebåter chartret av det nederlandske bergingsselskapet Smit Salvage ankom området der lasten ligger tirsdag kveld og onsdag og fire Smit Salvage-ansatte er også ventet å være på stedet.

Hvis været tillater det, vil de bli fraktet med helikopter ombord på «Eemslift HendrikaInstaller slepekabler før fraktebåten stupte ned i roligere farvann. «Vi er optimistiske på at dette vil skje i morgen tidlig. Tilsynelatende ser dette bra utDet sier leder av Kystverket, Hans-Petter Mortensholm, til AFP. «Vi vurderer risikoen (for å velte og forårsake en oljelekkasje) som lavere nå», forklarte han.

Etter å ha mistet noe av lasten og nytt godt av en liten bedring i været, har skipet fått stabilitet, sa Kystverket. Hvis vinden forblir sterk rundt 15 meter per sekund og bølgene høye (mellom seks og åtte meter), er frakteskipet, som ligger mellom 22 og 28 kilometer fra Stad (Vestlandet), for tiden ved driften på parallell kurs. kysten, og eliminerer risikoen for å gå på grunn.

You may also like