Home » hvordan Danmark og Norge søker å selge sine doser

hvordan Danmark og Norge søker å selge sine doser

by Russell Crowe

Melding til interesserte land: Danmark, som den 14. april definitivt suspenderte bruken av AstraZeneca-vaksinen i sin vaksinasjonskampanje, på grunn av flere fatale tilfeller av trombose, søker å bli kvitt de gjenværende dosene og vil være villig til å bytte dem mot vaksiner «Trygt og godkjent». Foreløpig har landet med 5,8 millioner mennesker 200 000 doser, men skal motta 3,5 millioner flere i løpet av de kommende månedene, ifølge National Institute of Serology.

Direktøren for National Health Agency, Søren Brostrom, rettferdiggjorde forlatelsen av det svensk-britiske produktet på grunn av det lave nivået av forurensning i Danmark: fordelene stod ikke mål med risikoen. «Hvis vi var i en helt annen situasjon, med for eksempel en voldsom tredje bølge og et presset helsevesen, og vi ikke var så langt fremme i vaksinasjonskampanjen, så ville jeg ikke nølt med å gjøre det.» selv om det kan føre til sjeldne, men alvorlige komplikasjonersa Brostrom 14. april.

Les også AstraZeneca-vaksinebruksbegrensninger: EU må «snakke med én stemme», sier EUs helsekommissær

Det var med samme argumentasjon at helseminister Magnus Heunicke fem dager senere lanserte ideen om en utveksling: AstraZeneca for Pfizer eller Moderna (ikke nødvendigvis én mot én). Påpeker det «Mange land rundt [du Danemark] den hadde mye høyere forurensningsnivåer», Mr. Heunicke følte at de kunne være det «Interessert» ifølge danske bestander, mens landets insidensrate (88 tilfeller per 100 000 innbyggere i syv dager, 26. april) er en av de laveste i Europa.

Pustebesvær fra den danske vaksinasjonskampanjen

Men hvis København vil se ut til å gjøre naboene en tjeneste, må Danmark også finne løsninger raskt. Fordi vaksinasjonskampanjen, som hadde startet i hjulhatter, mister dampen (20,9 % av danskene fikk en første dose og 9,9 % begge). I tillegg har den nasjonale helsemyndigheten ennå ikke gitt grønt lys for bruk av Janssen-vaksinen, hvorav Danmark har bestilt 8,2 millioner doser.

Under press fra høyreorientert opposisjon planlegger departementet motvillig å tilby AstraZeneca til frivillige. Denne vaksinasjonen, som er motarbeidet av organisasjonen av allmennleger, ville bli utført utenfor den offisielle kampanjen. To midlertidige selskaper, spesialisert i helsesektoren, har allerede bedt om å organisere det og hevder å kunne åpne fire eller fem vaksinasjonssentre med kapasitet til å huse 7000 mennesker om dagen.

Du har 35,39 % av denne artikkelen å lese. Resten er kun for abonnenter.

You may also like