Home » Massakre i Norge. «Bueskytteren» drepte innbyggerne

Massakre i Norge. «Bueskytteren» drepte innbyggerne

by Russell Crowe

Et mareritt i byen Kongsberg, Norge. Angriperen drepte fem personer med en bue og såret to. Det er nye opplysninger om gjerningsmannen. Politiet avslører detaljene. Det viser seg at han er en 37 år gammel danske.

Angrepet til «bueskytteren» i Norge Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN

d93hfyd

Fem personer døde og to ble skadet, sier politimester Øyvind Aas i Drammen. Gjerningsmannen ble pågrepet.

Øyvind Aas sa også at muligheten for at en angriper bruker et annet våpen undersøkes. TV2 meldte tidligere at mannen også var bevæpnet med kniv og «andre typer våpen».

d93hfyd

«Łucznik» drepte 5 personer i Norge. Ny politiinformasjon

Ifølge norske medier er mannen han drepte med bue i Kongsbergs gater en nordmann som bekjenner seg til islam. Denne informasjonen er imidlertid ikke offisielt bekreftet.

Politiet meldte torsdag morgen at gjerningsmannen var en 37 år gammel mann med dansk statsborgerskap, melder portalen vg.no. Advokaten til «målvakten» Fredrik Neumann sa at klienten hans samarbeidet med politiet og avga en uttalelse.

Tidligere politikommunikasjon indikerte at det var i gang med å fastslå om det var et terrorangrep. Politiet tror 37-åringen handlet alene.

De første opplysningene om skytingen kom inn til politiet klokken 18.13. En halvtime senere ble mannen pågrepet.

d93hfyd

Den lokale politimesteren understreket at baugen ikke var et vanlig leketøy, men et virkelig dødelig våpen. Han avslørte også at det var en konfrontasjon med politiet under pågripelsen av angriperen, men forklarte ikke noe annet.

Atak w norweskim mie?  Cie Kongsberg En politimann bruker en snifferhund på stedet der de etterforsker i Kongsberg, Norge, etter at en mann bevæpnet med en bue drepte flere mennesker før han ble arrestert av politiet 13. oktober 2021. - A En mann bevæpnet med en bue og piler drepte flere mennesker og såret andre i byen Kongsberg i Sørøst-Norge 13. oktober 2021, opplyser politiet og legger til at de har pågrepet den mistenkte. "Dessverre kan vi bekrefte at det er flere skadde og også dessverre flere døde i denne episoden," sa lokal politimann Øyvind Aas på en pressekonferanse. "Mannen som begikk denne handlingen er varetektsfengslet av politiet og det er ifølge våre opplysninger kun én person involvert." (Foto: H? Kon Mosvold Larsen / NTB / AFP) / Norway OUT / CROPHAKON ALTERNATIVO MOSVOLD LARSEN

Angrep i Kongsberg Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN

En dramatisk beretning om vitnet

Ifølge lokale tjenester var en av de skadde en politimann som allerede var fri og handlet i en butikk. Både han og den andre skadde mannen ligger på sykehusets intensivavdeling, men livene deres er ikke i livsfare.

En av kvinnene meldte på TV2 at hun så en mann med et kogger på skulderen og en bue i hånden. – Da så jeg folk flykte. En av dem var kvinnen som holdt babyens hånd, sa han.

d93hfyd

Tjenestene ser svært alvorlig på saken. Etter angrepet i Kongsberg ble norsk politi beordret til å bære våpen, la nyhetsbyrået Reuters til. En slik ordre gis der svært sjelden.

Han skrev et brev til PiS-velgerne. Jarosław Gowin oversetter

d93hfyd

Bo hos oss regelmessig

d93hfyd

d93hfyd

You may also like