Home » Hvordan GCC-land kan tiltrekke seg de rette lærerne for morgendagens arbeidsstyrke

Hvordan GCC-land kan tiltrekke seg de rette lærerne for morgendagens arbeidsstyrke

by Roald Amundsen

LONDON: Kong Abdullah av Jordan har satt sin halvbror, prins Hamza, i husarrest, noe som begrenser hans kommunikasjon og bevegelse.

I et brev publisert torsdag, sier kongen at han ikke vil tillate noen å «sette hans interesser foran nasjonens interesser,» og legger til: «Jeg vil ikke engang tillate min bror å forstyrre freden til vår store nasjon.»

I april 2021 kunngjorde jordanske myndigheter at de hadde hindret et forsøk på å destabilisere landet.

To tidligere embetsmenn ble dømt til 15 års fengsel i juli etter å ha blitt funnet skyldig i å ha planlagt å styrte kongen til fordel for prins Hamza.

Den tidligere kronprinsen kunngjorde i forrige måned at han «gir fra seg prinstittelen», en måned etter at en uttalelse fra det kongelige hoff sa at han hadde bedt kongen om unnskyldning for kuppforsøket.

«Vi har ikke tid til Hamzahs uberegnelige oppførsel og ambisjoner. Vi står overfor mange utfordringer og vanskeligheter, og vi må alle jobbe for å overvinne dem og oppfylle ambisjonene til vårt folk og deres rett til et verdig og stabilt liv», skrev kongen.

Ifølge kongen er hans nylige handling, utført etter råd fra et råd dannet i samsvar med kongelig familielov, rettet mot å snu en side i «historiens mørke kapittel» for Jordan og hans familie.

Kong Abdullah konkluderte med at prins Hamza ikke vil endre seg etter mer enn et år der «han har uttømt alle muligheter til å gå tilbake til rett vei, i henhold til vår families arv».

«Hamza fortsetter å ignorere alle fakta og udiskutable bevis, og manipulerer hendelser for å støtte løgnen hans,» sier han.

«Dessverre tror broren min virkelig på det han sier. Illusjonen han lever i er ikke ny; andre medlemmer av vår hashemittiske familie og jeg har lenge forstått at han går tilbake på sine forpliktelser og fortsetter i sine uansvarlige handlinger ment å skape problemer, uten å vurdere konsekvensene av hans oppførsel på vårt land og vår familie», fortsetter han.

Kongen anklaget prins Hamza for å sette sine interesser foran nasjonens interesser og leve «innenfor grensene for sin egen virkelighet i stedet for å anerkjenne den store statusen, respekten, kjærligheten og omsorgen» familien ga ham.

«Han løy om sin rolle i oppviglersaken, og ignorerte fakta som har blitt offentliggjort om hans mistenkte forhold og kommunikasjon med forræderen Bassem Awadallah og Hassan bin Zeid. Broren min visste at han hadde kontaktet to utenlandske ambassader for å spørre om landene deres kunne støtte det han beskrev som et regimeskifte.

Denne teksten er oversettelsen av en artikkel publisert på Arabnews.com

You may also like

Leave a Comment