Home » I Norge fungerer Apple Watch Ultra med droner

I Norge fungerer Apple Watch Ultra med droner

by Roald Amundsen

Under introduksjonen av et nytt produkt kan allmennheten komme over tredjeparts bruksområder for produktet som designerne ikke engang hadde tenkt på. En ting er sikkert, da Apple-ingeniører utviklet Apple Watch Ultra, tenkte de aldri på å ha klokken på baksiden av en drone.

Det norske sikkerhetsselskapet Triangula mener imidlertid at ideen er mer enn god. Selskapet er en spesialist i å lokalisere skudd, og har en applikasjon som er i stand til å nøyaktig lokalisere et skudd på et kart. For å oppnå dette må den ganske enkelt installeres på tre forskjellige enheter i nærheten av stikkontakten.

Et selskap uten like

For å gå videre og suse gjennom gatene i hovedstaden Oslo, fikk Triangula den geniale ideen om å plassere en Apple-tilkoblet klokke på toppen av en drone. I et innlegg på det sosiale nettverket LinkedIn forklarer den kommersielle direktøren for det unge selskapet, Marius Marents, sin tilnærming.

© Triangel

Selskapet hadde tidligere brukt smarttelefoner for skudddeteksjon. Resultatene var ganske gode, men det hadde to store ulemper. Det første var kostnadsspørsmålet. Å sette en iPhone 14 på pluss $1000 på toppen av en drone virker ikke risikofritt.

Det andre problemet gjelder vekt. Denne samme iPhone 14 veier 172 gram. Ved siden av er Apple Watch Ultra en fjær (61g). I likhet med telefonen har klokken et dobbelt radarsporingssystem, som er mye mer nøyaktig enn konvensjonelle modeller.

En annen stor fordel, klokken har en imponerende autonomi. Triangula forklarer at dette tekniske fremskrittet og solide batteriet gjorde forskjellen mellom Ultra og Apples nyeste Apple Watch Series 8. Montert på en drone kan klokken høre et skudd hundrevis av meter unna. Deretter samler han inn en stor mengde informasjon, avgjørende for politiet.

Apple Watch Ultra og drone: vinnerkombinasjonen

En gang i luften, streifer den nye enheten rundt i byens gater. Ved å bruke sin egen Triangula Scout-app kan selskapet gjenkjenne den auditive signaturen til et skudd. Spesialisert på denne oppgaven opererer selskapet i dag kun i Oslo-regionen.

Hvis resultatene med en Apple Watch Ultra er tilfredsstillende, kan dette systemet implementeres mer utbredt i verden. Uten engang å måtte montere Apple Watch på baksiden av en drone, kan appen fungere.

You may also like