Home » I Oslo, leder av NATO optimistisk om den forestående inntreden av Sverige i Alliansen

I Oslo, leder av NATO optimistisk om den forestående inntreden av Sverige i Alliansen

by Siv Jensen

Optimistisk og selvsikker, Jens Stoltenberg, NATOs generalsekretær, gir seg ikke: Sverige vil snart bli medlem, melder vår regionkorrespondent, Charlotte Morteo. Og da er den allerede godt beskyttet av de allierte. « Sverige blir mer og mer integrert i NATOs strukturer, våre militære og sivile strukturer.forklare Jens Stoltenberg. Og flere allierte har gitt bilaterale sikkerhetsgarantier til Sverige. Derfor er det helt utenkelig at det skulle være en trussel eller et angrep mot Sverige uten at NATO reagerte. Jeg vil besøke Ankara i nær fremtid. Den eksakte datoen er ennå ikke satt. »

Med valget i Tyrkia nå over, uttrykte noen ministre til stede i Oslo optimisme om at Recep Tayyip Erdogans innvendinger mot Sveriges NATO-medlemskap snart vil bli opphevet. « Håpet er stort for at det svenske flagget skal heises. [à Vilnius] sa Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis. Sverige, invitert til Oslo-møtet, hevder å ha oppfylt alle vilkårene for å bli medlem av militæralliansen.

Imidlertid uttrykte Tyrkia sitt sinne for bare noen dager siden, etter en handling av en gruppe pro-kurdiske aktivister i Stockholm. Men en ny antiterrorlov, kuttet for Ankara, og som trer i kraft i Sverige i dag, bør fremskynde prosessen.

Jens Stoltenberg gjentok også NATOs ubetingede støtte til Ukraina, så lenge det tar.

>> Les også: Internasjonal rapport – Sverige viser frem sine evner i historisk militærøvelse

You may also like