Home » «I suksessen til Manchester City er det en del av sportslige fortjenester og en annen av økonomisk doping.»

«I suksessen til Manchester City er det en del av sportslige fortjenester og en annen av økonomisk doping.»

by Russell Crowe

minn å slå Real Madrid (4-0) i den andre etappen av Champions League-semifinalen med stor verdensomspennende suksess, kvalifiserte Manchester City seg til sin andre finale i den prestisjetunge europeiske konkurransen, en kamp som klubben vil møte som storfavoritt på 10. juni mot et uventet Inter Milan. Elskere av det vakre spillet kunne sette pris på dobbeltspillet til portugiseren Bernardo Silva og den kollektive perfeksjonen til laget hans.

Treneren Pep Guardiola, en mestertaktiker, har ventet i tolv år på å løfte «Big Ears Cup» igjen. Han har flyktet fra sin andre tittel med FC Barcelona, ​​​​i 2011, til tross for et opphold i Bayern München (2013-2016) og en flytting til Manchester, hvor han ville finne enda større sportsressurser.

«New Rich»

Guardiolas Sky Blues har allerede vunnet innenlandske titler i den hardt konkurranseutsatte Premier League (de vant sin femte på syv utgaver lørdag kveld), men har truffet et europeisk glasstak. Målet nærmer seg imidlertid etter den tapte finalen i 2021 og fiaskoen i semifinalen forrige sesong … mot Real.

Dette demonstrerer vanskeligheten med å vinne Champions League, som ser ut til å være forbeholdt lag med «erfaring», hvor esoterisk denne forestillingen enn måtte være, og fremfor alt der en sterk sportslig fare vedvarer. I det minste i de siste rundene, monopolisert av medlemmer av den kontinentale hyperelitten, hvis dør Manchester City måtte tvinge før de dominerte den – også utnyttet det økonomiske hegemoniet til det engelske mesterskapet.

Hans beskjedne europeiske rekord, pyntet med en enkelt European Cup Winners» Cup i 1970, minner om hans «nyrike» status. Kjøpt i 2008 av et Abu Dhabi investeringsfond, har klubben, som levde i skyggen av Manchester United, faktisk dratt nytte av betydelige økonomiske midler. I dag er det flaggskipet til City Football Group og dets et titalls datterselskaper rundt om i verden, og demonstrerer den alarmerende utviklingen av «timeshare»-klubber.

På den sportslige fronten kan Paris Saint-Germain, en annen «klubbstat», bli inspirert av denne rivalen til å måle hva den mangler. Starter med en god trener, tydelig utstyrt med sportslig kraft, som utøver full autoritet over spillerne.

Det Citizens sannsynligvis manglet, og det PSG har hatt i flere år, er en veldig god målscorer. Ankomsten av det norske vidunderbarnet Erling Haaland (36 mål på 37 dager) fullførte bygget. Det de allerede hadde, i motsetning til den parisiske klubben, var et ekte lag, bygget på et spillprosjekt som stjernene ble satt til tjeneste for.

Du har 42,12% av denne artikkelen igjen å lese. Følgende er kun for abonnenter.

You may also like