Home » [L’instant tech] «Hvis Europa ikke er proaktiv, vil Kina ta hele solcellemarkedet,» advarer Academy of Technologies

[L’instant tech] «Hvis Europa ikke er proaktiv, vil Kina ta hele solcellemarkedet,» advarer Academy of Technologies

by Roald Amundsen


Den nye fabrikken. – Europa har vært en stor industriell aktør innen produksjon av solcellepaneler, men i 2021 utgjorde det bare 0,9 % av verdensproduksjonen, dominert i dag av Kina (80 %) og Europa Sørøst-Asia. Hvordan forklare en slik nedgang?


Jean Pierre Chevalier. – Fra og med 2010 sluttet den europeiske produksjonen å øke, da Europa undervurderte behovet for lavkarbonelektrisitet, spesielt på industrinivå. Samtidig har kineserne vist formidabel planlegging, som for eksempel med elektriske batterier. De siste ti årene har de investert 50 000 millioner dollar, det vil si 10 ganger den europeiske investeringen, de har skapt 300 000 arbeidsplasser i sektoren og i dag har de full kontroll over produksjonskjeden. I Frankrike er vi fortsatt motstandere av ulike former for strømproduksjon, som om vi hadde et valg! Det er ikke tid til å nøle lenger, vi må utvikle alle mulige strømkilder, ellers risikerer vi å havne i en svært delikat situasjon der innbyggerne ikke vil forstå hvorfor energi er så dyrt.


Hva er utviklingsutsiktene for bransjen?

[…]

Denne artikkelen er reservert for våre L’Usine Nouvelle-abonnenter

Støtt ekspertjournalistikk.

Har du allerede abonnert?
Adgang

HANS INDISER

Valgt for deg

[L'instant tech]    Hvordan CNRS utviklet BathyBot, havbunnsroboten

You may also like