Home » Ikke mer å lade elbilen din, snart kan du bytte batteri på 5 minutter

Ikke mer å lade elbilen din, snart kan du bytte batteri på 5 minutter

by Roald Amundsen

Nio, bilprodusenten som også spesialiserer seg på batterilading, har nettopp rullet ut sin første Power Swap Station i Tyskland. Denne revolusjonerende teknologien gjør det mulig å fjerne det tomme batteriet fra kjøretøyet og erstatte det med et nytt på så lite som fem minutter. En lansering i Frankrike er også planlagt.

I tillegg til deres autonomi, er ladetiden til elbilbatterier et sentralt tema for alle omvendte bilister. Mens mange fortsatt velger å utføre operasjonen hjemme med eget elektrisk nettverk, velger andre en av de 50 000 ladestasjonene som er tilgjengelige i Frankrike. Forskere har også jobbet med oppgaven i flere år for å få nye rekorder, med visse teknologier som til og med tillater en omlasting på bare 9 sekunder.

Men disse innovasjonene er ennå ikke tilgjengelige for øyeblikket, noe som tvinger sjåfører til å nøye seg med eksisterende løsninger. Det er her Nio kommer inn. Det kinesiske selskapet har gjort et sensasjonelt inntog i Europa via Norge med sin revolusjonerende ladeteknologi. I dette tilfellet, her, bør vi heller snakke om utskifting. Konseptet er faktisk enkelt: la bilen stå på stasjonen, la det tomme batteriet stå der, og dra med et nytt.

Nio distribuerer sine kraftbyttestasjoner i Europa

Kalt Power Swap Station, har dette systemet to store fordeler. Den første er tiden, siden stasjonen bruker bare 5 minutter på å erstatte et batteri fullstendig. Det andre er at sjåføren ikke engang trenger å gå ut av bilen sin, siden operasjonen utføres automatisk. Vi forstår da Nios suksess i Norge, som i dag lar den ekspandere inn i Tyskland.

Om samme tema: Vil elbiler snart bli fratatt ladestasjoner for å spare energi?

Faktisk har våre naboer på den andre siden av Rhinen sett ankomsten av deres første skiftestasjon signert Nio. Den har plass til opptil 13 kjøretøy samtidig, med en kapasitet på 312 sentraler per dag. Med mer enn 10 millioner «oppladninger» som allerede er utført, skjuler ikke firmaet lenger sine ambisjoner. I Europa vil de neste landene som mottar kraftbyttestasjonene være Nederland, Danmark og Sverige.

Og Frankrike i alt dette? Faktisk er landet i trådkorset til Nio, men utplasseringsdatoen er ennå ikke kommunisert. I mellomtiden forbereder selskapet andre prosjekter. En annen versjon av Power Swap Station til å begynne med, raskere og mer effektiv, men også markedsføring av ET5, ET7 eller til og med ES7 biler. Endelig ryktes det at nye ladestasjoner (ekte, denne gangen) med en effekt på 500 kW er under utvikling.

Fontene: Kinesiske bilnyheter

You may also like