Home » Ineos investerer to milliarder euro i hydrogenfabrikker

Ineos investerer to milliarder euro i hydrogenfabrikker

by Russell Crowe

Ineos investerer to milliarder euro i hydrogenfabrikker

elektrolyse

Det britiske kjemikaliekonsernet Ineos har annonsert planer om å investere to milliarder euro i nye hydrogenanlegg.

Han ønsker å bygge elektrolyseanlegg i Norge, Tyskland og Belgia de neste ti årene. Ineos, eid av den idiosynkratiske britiske forretningsmannen Jim Ratcliffe, er Europas største kommersielle hydrogenprosjekt til dags dato. Det kan endre karbonfri hydrogenproduksjon på kontinentet, sa selskapet.

Tjue megawatt

Det første elektrolyseanlegget skal bygges i Rafnes i Norge og vil ha en kapasitet på tjue megawatt. Det betyr at CO2-utslippene fra Ineos aktiviteter bør reduseres med 22 000 tonn per år. I tillegg ønsker konsernet å levere grønt hydrogen til transportsektoren.

Ineos planlegger deretter å bygge en 100 megawatt elektrolyser for produksjon av grønt hydrogen ved sitt eget kompleks i Köln, Tyskland. Dette bør brukes til produksjon av grønn ammoniakk, som anses som en viktig kandidat som fremtidig drivstoff for skipsfart. Ifølge Ineos er dette prosjektet bra for en CO2-reduksjon på 120.000 tonn per år.

Selskapet utvikler også prosjekter i Belgia, Frankrike og Storbritannia og håper å kunne komme med kunngjøringer snart. Datterselskapet Inovyn hevder å være den største operatøren av elektrolyseanlegg i Europa.

Du har nettopp lest en av de gratis premium artiklene

You may also like