Home » Ingrid Alexandra fra Norge forlater familiens reir…

Ingrid Alexandra fra Norge forlater familiens reir…

by Edvard Munch

Den eldste datteren til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit (19), som ble sett strålende på Christian av Danmarks fødselsdag, bestemte seg for å slå til på egenhånd og slå seg ned i det «trendy» nabolaget i Oslo.

Ligger 19 km sørvest for hovedstaden, i Asker, mellom sjøen og fjellet, mangler ikke kongeboligen Skaugum naturlig sjarm. Men for en jente rett i tenårene kan stedet virke litt dystert. Derfor «gaver norske Ingrid Alexandra seg selv en leilighet på Grünerloekka, i Oslos mest fasjonable nabolag», som bladet nettopp har avslørt. Så Hoer.

Født 21. januar 2004, barnebarn av kong Harald V, nest i rekken til tronen, fullførte hun sin andre syklus ved Elvebakken Institutt i juni. Hun har i dag en stilling som skoleassistent og miljøansvarlig ved Uranienborg skole, i bydel Frogner, hvor hun har studert fra 2019 til 2020. Økologi og klimaendringer har alltid vært en av prinsessens hovedanliggender. Hennes første «offisielle engasjement», i 2009, besto av å lede en barneparade på Slottsplassen i Oslo, for å feire Verdens miljødag.

Et nabolag populært blant unge moderne nordmenn

Videre svarer nabolaget han valgte, som ligger nær sentrum og ikke langt fra det kongelige palasset, perfekt til hans overbevisning! Turistguider beskriver Grünerloekka som den varmeste, livligste og mest «trendy» delen av den norske hovedstaden. «Stedet du vil være neste gang du er i Norge», heter det i bladet Mote.

Lair of «hipsters», «graffiti artister», «taggers» og andre gatekunstnere «alternativ», det utmerker seg ved sine elegante markeder, sine design- og vintagebutikker, sine utendørsrestauranter, sine gatemusikere og sine trekantede områder. Midt i denne grønne lungen i Oslo bukter Akerselva seg, omkranset av pittoreske turstier.

Prinsesse Ingrid Alexandra under en vennskapsfotballkamp på Skaugum stadion 21. juni 2023 i Oslo. © Marius Gulliksrud/Stella Pictures/ABACAPRESS.COM

På grunn av gentrifisering er arbeiderboliger og lager i dette tidligere industriområdet, hvor maleren Edvard Munch vokste opp, forvandlet til elegante barer, nattklubber, konserthus og kunstgallerier. Mathallen overbygd marked har blitt et tempel for spisertrendy gastronomi, med sine boder som selger lokale økologiske produkter, sine trendy restauranter og sine mikrobryggerier.

Les også >> Hvem er Magnus Heien Haugstad, kjæresten til Ingrid Alexandra fra Norge?

Vi kan tenke at Ingrid Alexandra nå vil få mer selvstendighet til å date kjæresten Magnus Heien Haugstad. Sønnen til en advokat, denne 23 år gamle nordmannen studerer bedriftsøkonomi ved Lancaster University, i England. Prinsessen snakker kun med stor diskresjon om dette forholdet som ser ut til å vare mer enn et år. Under sitt første TV-intervju, på den offentlige kanalen NRK1, i anledning hans 18-årsdag, i 2022, gjorde han det klart at han ikke ønsket å svare på dette punktet «fordi det var noe som tilhørte hans mest intime sfære. «

En pause før nasjonaltjenesten i hæren.

Uansett hva som skjer, vil dette bruddet på friheten være kort. Fra og med januar slutter Ingrid-Alexandra til ingeniørbataljonen til Nordbrigaden, i Skjold-leiren, nord i landet, for å fullføre ett års nasjonal tjeneste. Hun vil dermed følge eksemplet til «søstrene» Leonor fra Spania og Isabel fra Belgia. «Ingen steder i Grunnloven står det at jeg trenger en militær utdannelse», presiserte han, «så hvis jeg valgte å gjøre det, er det ikke på grunn av min rolle». Denne erfaringen vil imidlertid tjene ham godt som fremtidig øverstkommanderende for det norske forsvaret.

Prinsesse Ingrid Alexandra besøker Nordbrigaden i Setermoen, Bardufoss, 25. oktober 2022.
Prinsesse Ingrid Alexandra besøker Nordbrigaden i Setermoen, Bardufoss, 25. oktober 2022. © Heiko Junge/NTB POOL/Scanpix Norway/ABACAPRESS.COM

I tillegg har utfordringen ingenting som skremmer deg. Veldig sporty, Ingrid Alexandra er glad i surfing, ski og til og med kickboksing. Han har allerede gjennomført feltøvelse i slutten av 2022. Han deltok også i marinens manøvrer, hoppet fra et treningstårn i fallskjerm og fløy ombord i et F16 jagerfly… Når det gjelder Skaugum, skal ikke kronprinsene føle seg så alene der. Der bor faktisk fortsatt Ingrid Alexandras yngre bror, Sverre Magnus på 17, som går siste året på videregående. Som Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby (26), som kom hjem etter bruddet med influenceren og reality-TV-stjernen Nora Haukland…

You may also like