Home » «Jeg liker å lese landskap»

«Jeg liker å lese landskap»

by Ashley Olsen

du publiserer Mitt Paris av de vakreste hagene. Hvordan ble denne boken til?

Det ble født av et ønske: å oppdatere de en gang så populære hageveiledningene. Det er mye morsommere å bla gjennom en vakker illustrert guide enn å surfe på Internett for å finne en park å besøke.

Hvorfor fokuserte du på parisiske rom?

Buttes-Chaumont, Montsouris, Les Tuileries… tettheten av parker er fenomenal i hovedstaden, men til syvende og sist er lite kjent om disse populære stedene. Boken min inviterer oss til å bli bevisst dette for å gå dit med et annet perspektiv.

Andre nyheter: 25 år av Stillheten vokser! Hva avslører dette programmet om deg?

Min konsistens! For å oppnå det forventede resultatet jobber en god gartner over tid, ellers rekker ikke plantene å vokse… Som en vakker plante utviklet showet seg litt etter litt, og fanget tidsånden. Det har dermed tiltrukket seg amatørtilskuere, som jeg har gleden av å møte på mine reiser.

Hvilket tre vil du bli reinkarnert inn i?

En bøk, fordi den trenger et fuktig klima for å blomstre, som den normanneren jeg er! Med global oppvarming er det kanskje bedre å holde seg lenger nord… mot Norge?

Barndommens Proust-madeleine?

I julen elsket jeg å pynte galantinene som min far, en slakter og charcutier, tilberedte med en pensel.

Et gen du er glad for at du har arvet?

Min mors evne til å lese et landskap, veldig verdifull i mitt yrke. I bilen kunne han til minste detalj beskrive panoramaet som passerte foran øynene hans: vegetasjonen, avlingene på åkrene, relieffene…

Et solidaritetstiltak som rørte deg?

Necker-Enfants Malades sykehus inviterte meg til å komme og fortelle de unge pasientene om reisen min. En flott mulighet til å fortelle dem at i livet er ingenting skrevet på forhånd.

Pave Frans gir deg audiens. Hvilket spørsmål brenner på leppene dine?

Hvordan klarer du å legemliggjøre så mye sødme og samtidig bære så mye press på skuldrene? Og jeg vil også benytte anledningen til å søke som gartner ved din bolig i Castel Gandolfo. (ler) !

You may also like