Home » Introspeksjon og ro … Franske skiskyttere i den evige jakten på regelmessighet

Introspeksjon og ro … Franske skiskyttere i den evige jakten på regelmessighet

by Russell Crowe

En liten skrekk ved returen fra pre-season skiskytingsetappen i Sjusjøen, hvor Julia Simon raskt gikk fra gleden over sprintseieren til økt angst ved retur til fransk jord. «Da vi kom tilbake fra Norge mistet vi alle spor etter riflen min, vi visste ikke om det var i Oslo eller Paris. Det var litt uklart. Det endte bra siden jeg endte opp med å få det tilbake, men jeg tror aldri vi får vite hva som skjedde. Ikke ideelt, rett før sesongstart. «

Og ganske ironisk før starten, lørdag i Østersund, av et år med skiskyting som ønsker å være av ro for det franske damelaget, i en evig jakt på regularitet.

sesongen 2020-2021

  • Bare én skiløper i topp 10 totalt: Anaïs Chevalier-Bouchet (niende, fire pallplasser)
  • Kun to seire: Julia Simon (i massestart på Oberhof og Antholz)
  • Ingen stafettseier, men fire pallplasser

Legg til dette noe deprimerende bildet den definitive senkingen av Julia Simon i den siste massive starten av forrige vinter (filming 5/20 under apokalyptiske forhold) som vil frata henne en liten, om enn nesten ervervet ballong. Et minne som vil hjemsøke henne en stund. «For meg var det ikke skiskyting, det var lotteriet. Etterpå var jeg ikke sterk nok, jeg var litt frustrert. Jeg jobber for å sikre at det ikke skjer igjen, og jeg kan, hvis jeg er i kappløpet om en ballong, være på 200 % av min evne til å håndtere følelsene mine. «

Den evige søken etter avslapning

I stedet for å sette kvantifiserte mål, har Blues gjort en jobb med introspeksjon som de håper vil føre dem til å overgå seg selv i år. Dette er tilfellet med Justine Braisaz, hvis Stakhanovisme har ført henne til utbrenthet oftere enn til verdenscuppallene. Skiskytteren har til hensikt å senke arbeidsbelastningen litt for å fokusere på sensasjonene hennes og gleden på banen og skytingen, hvor hun var ineffektiv i 2020-2021. «Det er en følelse jeg hadde, det er et behov som har kommet med år og erfaring. Ikke alle eliteidrettsutøvere har samme tro eller erfaringer som min, og er kanskje ikke enige i denne tilnærmingen, der forestillingen om nytelse er total. Yo, det var det kroppen og hodet mitt fortalte meg at jeg skulle være god om vinteren. «

Lytt til deg selv og ignorer det ytre miljøet. Braisaz snakket torsdag om sin likegyldighet overfor andre konkurrenter på trening til den første generalforsamlingen på den svenske banen («Jeg føler meg mer fjern fra konkurrentene. Det som betyr noe for meg er hvordan jeg har det. Hvis jeg gjorde mitt beste så kan jeg se hva andre gjør det i kvalifiseringen) og Julia Simon har også til hensikt å ta litt avstand for å komme videre, spesielt i favorittformatet hennes, Mass-Start. «De er løp som inspirerer meg, men hvor jeg må være mer rolig og håndtere meg selv litt mer, ikke alltid overdrive og være i stand til å føle ting bedre. Alt kommer med erfaring.»

Fremgang for å tjene lettelsen

Til syvende og sist er tanken at alle tjener på det. For også på et kollektivt nivå har franskmennene ofte markert seg ved visse feil i skyting under stafetter der de kunne ha gjort det bedre. Den logiske konsekvensen av hver enkelts svakheter, sier Braisaz. «Uregelmessigheten i skuddene straffet oss i stafettene. Og denne uregelmessigheten ble også funnet i individuelle løp. Det er ingen reell mulighet. Hvis vi er fire veldig sterke elementer, kan vi ha monstrøse stafetter. Nå må du vite hvordan du utfører individuelle hele løp, og det vil nesten innebære individuelle oppbygginger av ytelse. «

Julia Simon ber om å bli kvitt frykten for å stoppe en stafett. «Noen ganger presser vi oss selv for hardt i stafetter. Men du må kunne fortelle deg selv at det i bunn og grunn er fire løp som, fra ende til annen, utgjør bare ett. Vi er alle veldig motiverte for å gjennomføre disse stafettene og vi har et veldig godt potensial, men noen ganger har vi problemer med å oppnå det. «Et par måneder før OL i 2022 ser det ut til at gruppen er i ferd med å bli modenhet.» Det jeg føler, «konkluderer Braisaz», er at vi alle har lange tenner og den reiser seg virkelig. «Hvis den også kan skyte mot målet . …

You may also like