Home » Hvilke ting i Norge og Danmark er billige nok?

Hvilke ting i Norge og Danmark er billige nok?

by Russell Crowe

En fersk studie har vist det Danmark er det dyreste landet i EU og Norge er på mange måter dyrere enn noe annet land i EU. Det er imidlertid ikke alt som er dyrt i disse landene; noen ting er billige nok (vel, eller bare ikke så dyre som alt annet).

Det skal imidlertid bemerkes at prisundersøkelsen er utført av Den lokale portalen for skandinaviske innvandrere, basert på vurderingen av stort sett utvandrere, som ofte kom fra høyinntektsland, så litauere som bor i Norge og Danmark finner kanskje ikke alt billig.

Så det er det som ifølge The Local er uventet billig i Norge og Danmark.

NORGE

1. Bleier

Bleier i Norge er blant de billigste i Europa. Dette skyldtes imidlertid ikke regjeringsprogrammet, men hovedsakelig det frie markedet. Etter at supermarkedskjeden Kiwi innførte dype rabatter på bleier for 20 år siden for å tiltrekke seg familier, brøt det ut en priskrig mellom supermarkedskjedene som resulterte i lave bleiepriser.

2. Elbiler

Forskere fra International Council for Clean Transportation sa i en rapport i fjor at Norwegians generøse avgiftslettelser for elbiler utgjør 27 prosent av kjøpet og vedlikeholdet deres. billigere enn dieselbiler.

Det er riktig at noen avgiftslettelser for elbiler utløper neste år.

3. Laks og sushi

Det er mest oppdrett av laks i Norge, så det ville vært rart om laksen var veldig dyr her.

4. Elektra

I andre 2019. I andre halvår var strømprisen i Norge lavere enn EU-gjennomsnittet og betydelig lavere enn i Danmark.

5. Idretts- og idrettslag

Utlendinger bosatt i Norge bemerker at prisen for et idrettslagsmedlemskap er relativt lav her, og ting som fotballbaner er generelt gratis.

6. Hytteutleie

Å leie en hytte eller lignende feriehus gjennom Airbnb i Norge kan være billigere enn noe annet sted.

7. Bolig

Selv om dette kan virke rart, opplever innvandrere, spesielt de fra Storbritannia, at det er billigere å leie eller til og med kjøpe bolig i Norge enn i hjemlandet.

8. Brukt sportsutstyr

Nordmenn elsker loppemarkedet og kjøper mye sportsutstyr, noe som gjør at du kan kjøpe kvalitetsski, sykkel eller annet utendørs sportsutstyr brukt.

Det er nok verdt å huske på at noen spektakulære ting i Norge er helt gratis, som overfloden av skiløyper, fjellstier og stier, eller subsidierte ferger.

DANMARK

1. Hus på veien

På landsbygda i Danmark kan du kjøpe et landsted for en relativt liten pris. Prisene på hus utenfor byen er spesielt overraskende for innvandrere fra land som Tyskland eller Storbritannia.

2. Telefon- og internettplaner

Internett i Danmark er et av de raskeste og billigste sammenlignet med mange andre land.

3. Øl og sigaretter

I supermarkeder i Danmark er øl betydelig billigere enn i Sverige, Norge eller Finland.

Sigaretter er billigere enn i Sverige, Norge, Finland, Frankrike, Nederland, Storbritannia eller Irland, men de er fortsatt dyrere enn i de fleste andre europeiske land.

4. Private skoler

Danmarks gratis skolesystem, som sikrer at private skoler også finansieres av staten, gjør at private skoler i Danmark er rimelige.

5. Melk

Melk og meieriprodukter i Danmark er generelt billigere eller i det minste lik i kostnader til andre land hvor mat er billigere enn i Danmark.

6. Økologisk mat og produkter

Mange nykommere opplever at økologisk mat og råvarer i Danmark er relativt billig.

7. Aktiviteter for barn i regi av kommunen

I Danmark arrangerer kommunene et bredt spekter av aktiviteter for barn hele året, spesielt om sommeren. De er vanligvis gratis eller veldig billige. Å bo i København kan finne ideer her.

8. Medlemskap i svømmehaller og idrettslag

Innvandrere bemerker at abonnementsprisene for idrettsklubber og svømmehaller i Danmark også er overraskende lave. Prisene for annen vannsport er også relativt lave.

Utarbeidet av thelocal.no, thelocal.dk og dailyscandinavian.com.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Hvilke ting i Norge og Danmark er billige nok?

sfgdfg

You may also like