Home » Iran: en tenåring i koma etter en «aggresjon»

Iran: en tenåring i koma etter en «aggresjon»

by Siv Jensen

En 16 år gammel iransk jente falt i koma og blir behandlet på et sykehus under nøye overvåking etter et «angrep» på Teheran-t-banen, sa en iransk kurdisk rettighetsgruppe tirsdag.

• Les også: Iran: journalist varetektsfengslet for å ha undersøkt tilstanden til en ung kvinne på et sykehus

• Les også: USA anklager Iran for å målrette et av sine helikoptre med laser

Ifølge NGO Hengaw, basert i Norge, ble tenåringen, ved navn Armita Garawand, alvorlig skadet under en krangel i T-banen med kvinner fra moralpolitiet. Opprinnelig fra byen Kermanshah i Irans overveiende kurdiske vest, bor jenta i Teheran, ifølge Hengaw.

Mandag sa Irans offisielle nyhetsbyrå IRNA at en 16 år gammel student hadde besvimt på søndag etter et «strømfall» i T-banen. Generaldirektøren for Teheran-metroen, Masood Dorosti, benektet enhver «verbal eller fysisk krangel» mellom tenåringen «og passasjerene eller lederne av metroen.»

Iranske myndigheter er fortsatt i beredskap, et drøyt år etter døden i varetekt til Mahsa Amini, en ung iransk kurdisk kvinne som ble arrestert av politiet for angivelig brudd på strenge klesstandarder som er pålagt kvinner i Iran, inkludert å bære det obligatoriske sløret i Iran. offentlig.

Hans død utløste protester som varte i flere måneder før de mistet fart i et angrep som kostet livet til mer enn 550 demonstranter, ifølge gruppen Iran Human Rights (IHR). Mahsa Aminis familie sier at hun døde av et slag mot hodet, noe myndighetene nekter for.

Ifølge Hengaw har «Armita Garawand, en 16 år gammel jente, vært i koma siden søndag 1. oktober, etter alvorlige skader forårsaket av et angrep utført av kvinnelige moralpolitibetjenter i Shohada-t-banen i Teheran.»

Den unge kvinnen blir behandlet under høy sikkerhet på Fajr-sykehuset og «besøk er foreløpig ikke autorisert, ikke engang fra familien hennes,» la gruppen til, og uttalte at politifolk mente at tenåringen ikke respekterte sløret.

Maryam Lotfi, journalist for Shargh-avisen, forsøkte å dra til sykehuset dagen etter hendelsen og ble kortvarig internert, ifølge Hengaw.

Saken har utløst debatter på sosiale nettverk, med en påstått video som ifølge noen viser tenåringen, med venner og tilsynelatende uten slør, dyttet på t-banen av kvinnelige politibetjenter.

Nyhetssiden IranWire, basert utenfor Iran, siterte en kilde som sa at hun fikk en «hodeskade» etter å ha blitt dyttet av offiserer.

You may also like