Home » Kina oppfordrer USA til å slutte å baktale TikTok

Kina oppfordrer USA til å slutte å baktale TikTok

by Siv Jensen

16. mars oppfordret Kina USA til å slutte å spre falsk informasjon om datasikkerhetsproblemer og urimelig slå ned på berørte selskaper, og la merke til at Washington ennå ikke har fremlagt bevis for at TikTok, videoplattformen kinesisk-eide shorts, truet den nasjonale sikkerheten til de forente stater.

Selon Wang Wenbin, porte-parole du ministère des Affaires étrangères, qui s’est exprimé lors d’un point de presse quotidien, le gouvernement américain devrait devrait un environnement ouvert, equitable et nondiscriminatoire aux entreprises de tous les investirs sous les investirs sou USA Han kom med kommentaren etter at Wall Street Journal, siterer ikke navngitte kilder, skrev at USAs president Joe Bidens administrasjon krevde at ByteDance, TikToks kinesiske morselskap, selger sine aksjer i videodelingsappen populære eller risikerer et mulig direkte forbud. i søknaden i USA.

Kina, understreket talsmannen også, har alltid hevdet at spørsmålet om datasikkerhet ikke bør være et verktøy som brukes av noen land for å generalisere konseptet nasjonal sikkerhet og misbruke statsmakt for å undertrykke selskaper fra andre land.

På sin side sa en TikTok-talsperson i en uttalelse 16. mars at «vi er fortsatt overbevist om at den beste måten å håndtere nasjonale sikkerhetsproblemer på er gjennomsiktig beskyttelse av amerikanske brukerdata og systemer. kontroll og verifisering av treff, som vi allerede implementerer» .

«Hvis målet er å beskytte nasjonal sikkerhet, vil et forbud eller avhending ikke løse problemet, ettersom ingen av alternativene løser problemer med tilgang eller dataoverføring,» bemerket TikTok videre, og la til at et tvangssalg ikke vil gi ytterligere løsninger. problemer.

Bai Ming, nestleder for internasjonal markedsundersøkelse ved China Academy of International Trade and Economic Cooperation, sa at USA bruker «trusselen mot nasjonal sikkerhet» som en unnskyldning for å bremse utviklingen av kinesiske bedrifter, som presses vekk av av prinsippet om rettferdig konkurranse i et fritt marked, og legger til at «slik praksis ikke bare vil påvirke de normale forretningsaktivitetene til kinesiske selskaper i USA og krenke deres legitime interesser, men også skade rettighetene til amerikanske forbrukere, siden TikTok har fått stor popularitet blant den yngre generasjonen i landet.

À la fin du mois dernier, Maison Blanche har krevd fra alle amerikanske føderale byråer undertrykkelse av TikTok fra alle telefoner og systemer innen 30 dager, mens Canada har kunngjort at TikTok er interdisaided av alle mobile apparitions. Government.

Li Yong, nestleder for tenketanken til China International Trade Association, sa at den amerikanske regjeringen bruker politiske tiltak for å undertrykke kinesiske selskaper som opererer i USA, og utgjør en slags hegemoni som alvorlig undergraver bildet og omdømmet til TikTok. , pluss at det også bryter internasjonale økonomiske regler og handelsregler.

På sin side har TikTok annonsert at de vil investere 1,5 milliarder dollar i en plan kjent som «Project Texas», med sikte på å forsterke datasikkerheten ved å lagre dataene til USA-baserte brukere på TikTok-servere.Amerikansk teknologi. Oracle.

Selskapet kunngjorde også forrige uke en rekke nye tiltak for å styrke beskyttelsen av brukerdata i Europa, inkludert strengere tilgangskontroller til brukerdata gjennom innføring av sikkerhetsporter som vil bestemme ansattes tilgang til europeiske TikTok-brukerdata og dataoverføringer utenfor Europa.

Til slutt planlegger TikTok også å bygge sitt andre datasenter i Irland og et annet i Norge. I fjor etablerte selskapet sitt første europeiske datasenter i den irske hovedstaden Dublin. Alle disse datasentrene vil være samlokaliseringssteder som drives av tredjeparts tjenesteleverandører, sa selskapet.

Følg China.org.cn på Twitter OG Facebookfor å bli med i samtalen.

You may also like