Home » KNAB oppfordrer til rettsforfølgelse av tidligere Sports Gym-direktør Murjani Amantova

KNAB oppfordrer til rettsforfølgelse av tidligere Sports Gym-direktør Murjani Amantova

by Russell Crowe

Kontoret for forebygging og bekjempelse av korrupsjon har oppfordret påtalemyndigheten til å anklage den tidligere statsdirektøren for Sports Gymnasium Murjānis Ingrida Amantova og en annen fysisk person i en sak om storstilt svindel, som oppdaget av LETA-byrået.

En offentlig tjenestemann er også anklaget for å ha forfalsket tjenesten i grådige formål og organisert hvitvasking. På sin side, for en fysisk person: støtte til storstilt svindel og hvitvasking, opplyste KNAB til LETA.

Bevisene som ble innhentet under den rettslige etterforskningen viser at tjenestemannen skal ha ansatt to fiktive fysiske personer og forfalsket dokumenter knyttet til regnskapsføring av arbeidstid, som institusjonen beregnet og betalte dem fra.

På forespørsel fra tjenestemannen hvitvasket en av de falske ansatte de falske midlene, som han mottok i form av lønn, og overførte dem til bankkontoene til tjenestemannens slektninger.

Det har vært tap for et samlet beløp på 35.657 euro som følge av kriminell aktivitet utført av offentlige tjenestemenn og enkeltpersoner.

Det ble allerede rapportert at i april 2020 arresterte KNAB den tidligere slederytteren Amantova, som på det tidspunktet også var en stedfortreder for Ropaži distriktsråd.

Amantova innrømmet overfor LETA kort tid etter arrestasjonen at hun faktisk hadde blitt varetektsfengslet, men følte det var en misforståelse.

You may also like