Home » kyiv utfordrer Moskva med et lasteskip i Svartehavet

kyiv utfordrer Moskva med et lasteskip i Svartehavet

by Siv Jensen

SYDNEY: De engelske, nåværende europamesterne, kvalifiserte seg denne onsdagen til den første verdenscupfinalen i sin historie mot Spania, og eliminerte Australia (3-1), førte til slutt med en hel stadion, og til tross for en juvel fra Sam Kerr.

«Lionessene», 4. i FIFA-rangeringen, avsluttet forbannelsen sin: på seks opptredener hadde England aldri nådd en finale, tredje i 2015 og deretter fjerde i 2019.

I likhet med Norge (1993 og 1995) og Tyskland (2001, 2003, 2005, 2007, 2009), kunne England kjedet to titler på rad, med Eurocup og VM. Mot henne søndag i Sydney skal Spania også spille sin første verdensfinale.

Engelskmennene satte denne onsdagen punktum for drømmeveien til «Matildas», som hadde funnet sin startstjerne Sam Kerr og som ble støttet av et helt land og av Australia Stadium i Sydney, erobret for sin sak.

Treneren Sarina Wiegman, allerede VM-finalist med Nederland i 2019, finner dermed finalen, etter å ha vunnet Euro Cup i fjor, med engelskmennene. Dette er den første treneren som har spilt to verdensfinaler på rad med to forskjellige nasjoner, menn og kvinner kombinert.

Nederlenderen (53) har gjort et lag som hittil er begrenset til æresplassene til en vinnermaskin, og fortsetter med sitt oppdrag, til tross for gjentatte skader.

– Det eneste jeg noen gang har ønsket å gjøre er å komme meg til en VM-finale, sa den engelske forsvarsspilleren Lucy Bronze til BBC etter kampen.

«Vi spilte som vi ville, vi var målbevisste og spenstige. Vi visste at stadion ville bli gal og vi trodde vi skulle holde kjeft, og til slutt gjorde vi det,» la han til.

Iført en uvanlig blå skjorte var engelskmennene en evig fare i det australske forsvaret. Og skalv aldri.

Til tross for de gode prestasjonene (9., 26., 43.) av den australske målvakten Mackenzie Arnold, som har blitt en nasjonal helt siden den endeløse straffesparkkonkurransen vant mot Frankrike i kvartfinalen, forlot australierne, som spilte sin første semifinale, også mange plasser.

Som det første målet for engelskmennene, for lite press i området. Servert tilbake av Alessia Russo, åpnet Ella Toone scoringen med et kraftig skudd fra høyre i motsatt hjørne, og slo ut Arnold (36.), hennes 17. England-mål.

Kerr, en perle og en flopp

Mot Colombia (2-1), også ledet av Olympiastadion i Sydney, slo Millie Brights lagkamerater plutselig av gløden til de 75 700 tilskuerne.

Men lokalet gikk plutselig opp for en juvel av ikonet Sam Kerr, som kom fra ingensteds. Alene slapp Sam Kerr et sublimt skudd fra utenfor området, som satt under tverrliggeren til Mary Earps (63.). Et treff på 24 meter, beregnet til 95km/t. Hans første mål i hans fjerde verdensmesterskap, det 64 av hans 124 valg.

Spillet ble deretter intensivert, takket være oppvåkningen av de gule og de grønne. Den australske kapteinen doblet nesten rett etter målet hennes, men headingen hennes ble tatt (65.). Det var uten å regne med britenes slim og effektivitet.

Mens de ble presset av den endelig skarpe «Matildas», tok løvinnene, langt fra å gi etter for panikk, ledelsen, på grunn av en feil fra Lyonnaise Ellie Carpenter, som lot Lauren Hemp passere bakfra og lure Arnold (71.). tredje VM-mål.

Sent i kampen så Sam Kerr at forehand-restitusjonen hennes ble for høy (84), før engelskmennene til slutt stilnet «Aussie», da Alessia Russo gjorde pause (86) ved å krysse skuddet hennes perfekt.

Etter målet, midt i den sentrale sirkelen, bar den australske kapteinen, med hendene på knærne, sorgen og smerten fra et helt land på sine skuldre. Australia skal prøve å trøste seg i lørdagens kamp om 3. plass mot Sverige.

You may also like