Home » La oss snakke om FLEET! | «Elektrifisering vil øke kostnadene for flåten vår fra 14 millioner til nesten 19 millioner euro»

La oss snakke om FLEET! | «Elektrifisering vil øke kostnadene for flåten vår fra 14 millioner til nesten 19 millioner euro»

by Roald Amundsen

Denne torsdagen ved middagstid fant en ny utgave av Let’s Talk FLEET! sted, en begivenhet som kombinerer informasjon og nettverksbygging organisert av FLEET.be-teamet, på Brussels Media Center (Evere), hvor de nye Canal Z-studioene er lokalisert. , kanal som FLEET sendes på. TV-programmet sendes hver måned. Nok en suksess, spesielt takket være det informative programmet utarbeidet i første del.

Ikke undervurder kinesiske merker, spesielt

Så, Philippe Quatennens, administrerende direktør i Effective Media, som utgir spesielt FLEET magazine, FLEET.be og FLEET.TV, begynte med å analysere noen trender som forventes i flåtesektoren i 2024. For å etablere disse trendene, stolte han på spådommer og analyser fra flere viktige aktører innen bil- og leasingsektoren. Dette er de viktigste tingene å huske:

  • SMB tilbyr fortsatt stort vekstpotensial for leasing. Spesielt med elektrifisering har virksomheter et større behov for tilleggstjenester og støtte. Dette har leasingbransjen de rette svarene på.
  • Det elektriske varebilmarkedet er fortsatt i en tidlig fase og byr derfor også på et stort vekstpotensial.
  • Plug-in hybridbiler (PHEV) blir mindre og mindre attraktive fra et skattemessig synspunkt, men de er ennå ikke helt forlatt.
  • Elbilbonusen som gis i Flandern til brukte kjøretøy kan få konsekvenser. Men ifølge noen er denne påvirkningen ikke særlig betydelig. Til dette er det fortsatt ikke nok elektriske kjøretøy med kontraktsformål på markedet.
  • Når det gjelder tjenester og innovasjoner er det fortsatt et stort potensial for å støtte ladeinfrastruktur, men multimodalitet er også en forretningsmodell der leasingselskaper og bilmerker kan spille sin rolle.
  • Ikke undervurder kinesiske merker i flåtesegmentet. De er i forkant av teknologien og bidrar til å redusere prisene.

“+200 euro per kjøretøy for elektrifisering”

Så er det turen til Michael Van DongenFleet Director i RGF Staffing, gruppen bak HR-spesialister som Start People, Unique, Bright Plus, Jobinson og Solvus.

Dette er hva som inspirerer ham, til syvende og sist, flåteelektrifiseringen pålagt av den føderale regjeringen:

«I dag bruker vi 14 millioner euro på flåten vår. En liten påvirkning får store konsekvenser når du multipliserer pris med kvantitet. En liten prisforskjell med et stort antall resulterer alltid i et stort kvantum. På månedlig basis med en TCO 1-beregning vil elektrifisering gi 200 euro per kjøretøy i løpet av de neste fire årene. Det overraskende er at dette beløpet gjelder både små og store biler. Derfor er virkningen av elektrifisering og avgifter på småbiler betydelig større. Påvirkningen er dobbel, fordi vi har mange små biler. Hvis vi vurderer de totale kostnadene for flåten vår, vil den nå 18,8 millioner euro i de kommende årene.» Nesten 5 millioner er kostnadene for elektrifiseringen av flåten administrert av Michel Van Dongen.

Er det derfor «anti-elektrifisering»? Ditt svar :

«Ikke i det hele tatt! Faktisk er jeg en fan av elbiler, de er raske, stillegående og komfortable. Og i 80 % av tilfellene utgjør de et godt alternativ til biler med forbrenningsmotorer. Faktisk blir bilene elektrifisert høyere kategorier av vår flåte. Men min viktigste kritikk er at for de resterende 20 % er dette foreløpig ikke en løsning. Det er ingen land i verden der elektrifisering blir implementert under så mye press som i Belgia. Selv i land som har et mer varig image enn vårt. Norge og Nederland, for eksempel, gjør det på en mye mer nyansert måte enn vi gjør. Videre kan man også lure på en 100 % fradragsberettiget Porsche Taycan eller andre dyre elbiler. Er dette egentlig veien videre?Bør vi ikke heller skattlegge luksusbiler mer, selv om de er elektriske?

Hei ALD Automotive | Leasing plan!

Den siste samtalepartneren var ingen ringere enn Johan Portier, nasjonal daglig leder i ALD Automotive | LeasePlan i Belgia. I april 2024 vil de to enhetene definitivt slå seg sammen i landet vårt for å bære det nye navnet Ayvens, avslørt denne mandagen.

I denne forstand, visste du at Ayvens er inspirert av tre nøkkelbegreper: «Path – Advance – Heaven»? Nå vet du det!

Mens du venter på neste møte i desember (mer informasjon kommer snart), gjenopplev Let’s Talk FLEET-arrangementet nedenfor! i bilder.

#Flåtestyring

You may also like