Home » Lampedusa: Meloni og Von der Leyen ber europeere om solidaritet

Lampedusa: Meloni og Von der Leyen ber europeere om solidaritet

by Siv Jensen

MOSKVA: Nord-Koreas leder Kim Jong-un forlot det russiske fjerne østen søndag ombord på sitt pansrede tog mot grensen til Nord-Korea, rapporterte russiske nyhetsbyråer, etter at et bemerkelsesverdig besøk til Russland Det begynte på tirsdag.

«Avgangsseremonien til DPRK-lederen fant sted på Artiom-Primorsky-1-stasjonen, der Kim Jong Uns pansrede tog allerede var plassert,» rapporterte Ria Novosti-byrået, ved å bruke forkortelsen av Nord-Koreas offisielle navn. , og publisere en video . av lederens avgang.

På disse bildene ser vi Mr. Kim, på toget hans, ta farvel med den russiske delegasjonen som følger ham, ledet av økologiminister Alexander Kozlov. Så spilles «Farvel fra Slavyanka», en russisk patriotisk marsj, mens toget går, under overskyet himmel.

«Kim Jong Uns tog satte kursen mot Khassan-grenseposten. Avstanden (…) er omtrent 250 kilometer,» indikerte TASS-byrået.

Tidligere søndag fikk Kim Jong Un i gave fem eksplosive droner, en rekognoseringsdrone og en skuddsikker vest fra guvernøren i Primorye-regionen i Russlands fjerne østen, ifølge TASS.

Svært symbolske militære gaver i en kontekst av vestlig frykt for en mulig avtale om levering av nordkoreanske våpen og ammunisjon som Moskva trenger for sin offensiv i Ukraina.

«Uten avtale»

Onsdag, under en utveksling på kosmodromen Vostochny, demonstrerte Vladimir Putin og Kim Jong Un sin nærhet, og den russiske presidenten fremkalte «utsikter» for militært samarbeid til tross for internasjonale sanksjoner mot Pyongyang på grunn av dets atomprogram og spissen av missiler.

Siden den gang har Kreml forsikret at «ingen avtale» ble signert under dette møtet, men uten å berolige Vesten.

«Guvernøren (Oleg Kojemiako) tilbød Kim Jong Un et sett med skuddsikker beskyttelse for angrep» og «spesielle klær som ikke kan oppdages av termiske kameraer,» erklærte regionale tjenester også til TASS-byrået.

Søndag møtte Kim også nordkoreanske studenter fra Far Eastern Federal University på universitetsområdet i Vladivostok og deltok på et vannshow i byens oceanarium, ifølge TASS.

Det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA beskrev på sin side atmosfæren de siste dagene i den store byen i det russiske fjerne østen som «glødende og varm», «i en tid da en ny æra av vennskap, solidaritet og samarbeid». i historien om utviklingen av forholdet mellom DPRK og Russland.

Denne lokale sekvensen avslutter et besøk til Russland preget av møtet med den russiske presidenten, Vladimir Putin, onsdag på kosmodromen Vostotchny, nesten 8000 kilometer øst for Moskva.

På bakken demonstrerte Vladimir Putin og Kim Jong Un sin nærhet, og Kreml-sjefen nevnte til og med «utsikter» for militært samarbeid til tross for internasjonale sanksjoner mot Pyongyang på grunn av dets atom- og missilutviklingsprogram.

Under oppholdet deltok Kim også på en «demonstrasjon» av den russiske stillehavsflåten og undersøkte avansert russisk våpen på Knievichi-flybasen.

Vestlendinger mistenker at Moskva ønsker å kjøpe våpen fra Pyongyang for konflikten i Ukraina, mens Nord-Korea på sin side er mistenkt for å ville skaffe russisk teknologi til sine atom- og missilprogrammer.

Siden den gang har Kreml forsikret sin side om at «ingen avtale» ble signert denne uken, uten å berolige Vesten.

Washington har på sin side gjentatte ganger uttrykt sin «bekymring» for mulig kjøp av nordkoreansk ammunisjon, og Seoul, Nord-Koreas nabo, hadde «på det sterkeste advart» mot enhver slik transaksjon.

Moskva diskuterte også mulig hjelp til produksjon av satellitter, etter at to nylige forsøk fra Nord-Korea mislyktes med å sette en militær spionsatellitt i bane, men foreslo også å sende en nordkoreansk kosmonaut ut i verdensrommet, ifølge russiske nyhetsbyråer, noe som ville tillate utgjør en nyhet for dette landet.

Til slutt aksepterte Vladimir Putin en invitasjon fra Mr. Kim om å besøke Nord-Korea.

You may also like