Home » Latviske hockeyspillere taper mot nordmennene i «bulls», noe som kompliserer veien til kvartfinalen. Utvalgt / Artikkel

by Russell Crowe

Renārs Krastenbergs og Ronalds Ķēniņš, anerkjent som de beste på det latviske landslaget, scoret i den første tredjedelen. Christian Rubin var rett i den siste tredjedelen, og nådde uavgjort 3: 3. De latviske hockeyspillerne utnyttet ikke forlengelsen, men nordmennene var «oksene» overlegne.

Latvias første angrep endret ikke resultatet, men en mislykket episode i det 4. minuttet gjorde at nordmennene kunne avsløre resultatet.

Nordmenn scorer først i kampen

Etter skuddet scoret Sondres Oldena fra straffemerket, og plasserte ballen nær venstre rute.

Renārs Krastenbergs gjenoppretter uavgjort

De latviske hockeyspillerne begynte å spille og gjorde flere skarpe angrep, men til ingen nytte, før Krastenbergs i det 12. minutt traff det øverste hjørnet av målet med et perfekt håndskudd.

Ronalds Ķēniņš nominerer Latvia

Ronalds Ķēniņš benyttet ikke en god mulighet til å kåre Latvia til ledelsen, som skled inn foran den norske keeperen sammen med Rodrigo Ābols. Kongen gikk ikke glipp av sin neste individuelle mulighet, og førte Latvia foran noen minutter før pause.

Intervju med Ronald King etter den første tredjedelen

Etter den første tredjedelen, i et intervju med latvisk fjernsyn, sa kongen at han liker raskt spill, så det er godt samarbeid med Apple og Krastenberg for å endre angrepet. Kongen la til at laget måtte løpe litt tidlig i kampen, så Norge klarte å ta ledelsen. I fortsettelsen av spillet må Latvia bruke farten sin og komme foran målet, la Ķēniņš til.

Ken Andre Olimbs scorer for Norge i mindretall

Latvia startet den andre tredjedelen i flertall og angrep farlig, men mistet pucken på blålinjen og Ken Andre Olimbs brøt i mål og slo Kivleniek.

Voldtekt mot Mikēlis Rēdlihs

Hjemmelaget forsøkte stadig å presse motstandernes sone med pressen, men spillets dominans i Latvia var ikke lenger like stor som i den første tredjedelen. Tre minutter før andre pause headet den latviske spissen Miķelis Rēdlihs til garderoben ved hjelp av troppen, som ble dyttet til kanten. Dommeren var i favør av nordmennene og tildelte to minutters straffe til begge lag.

Intervju med Rodrigo Apple

Spissen Rodrigo Ābols sa i et intervju på Latvia Television at nordmennene spilte smartere i andre tredjedel og brukte gavene til det latviske landslaget. Ābol la til at i begynnelsen av den siste tredjedelen, i det gjenværende minuttet av det numeriske flertallet, må målet scores, ikke tapes.

Nordmenn får en 3:2-ledelse

Det var fortsatt to minutter igjen av den tredje perioden da Emilio Petersen grep muligheten til å kaste seg foran og ga Norge en 3:2-ledelse.

Kristiāns Rubīns når uavgjort for Latvia

Midt i utligningsperioden landet Rubin et skudd fra spiss vinkel, og tvang den norske keeper Henrik Haukeland til å gjøre en feil. Nordmennene gikk inn for flere avgjørelser av dommer Antonin Jerzabek, som to ganger ga motstandere fra Latvia muligheten til å spille i flertall.

I den siste tredjedelen spilte Latvia allerede uten kapteinen Kaspars Daugaviņš, som ble skadet, og tok en røntgenbilde på et bevegelig sted rett ved siden av «Arena Riga», hvis resultater umiddelbart var ukjent, rapporterte Latvijas Televīzija.

I tillegg spilte Latvia flertall i to minutter, men scoret ikke.

Serie etter kamp

I serien med okser var den eneste eksakte av seks kull fra Latvia Lauris Dārziņš. Nordmennene slo Michael Haag.

I de fire foregående kampene i gruppen hadde det latviske laget to seire og tap, noe som gjorde kampen mot Norge viktig i kampen om kvartfinalen. Frem til slutten av grupperunden skal de latviske hockeyspillerne fortsatt ha kamp mot Finland søndag og Tyskland tirsdag.

Richard Bucharest-intervju før kampen

Spissen Rihards Bukarts sa til latvisk fjernsyn før kampen at han og hele laget er i god form, så det er grunn til å forvente en god kamp mot Norge.

Artis Ābols intervju før kampen

I mellomtiden understreket den latviske landslagstrener Artis Ābols at hver kamp er viktig for laget, og det er ikke viktig mot hvilken motstander å ta poeng. Ābol innrømmet imidlertid at det må tas poeng mot Norge for at sjansene for å nå kvartfinalen skal være realistiske.

Intervju med Artūrs Irbi

Den tidligere latviske nasjonalmålvakten Artūrs Irbe fortalte latvisk fjernsyn før kampen at han så på latviske landslagskamper og fulgte turneringstabellen. Irbem liker tilnærmingen til landstrener Bob Hart. På sin side styrker Hartleys tillit til Matisse Kivleniek selvtilliten hans som førstekeeper, la Irbe til.

I tidligere kamper hadde nordmennene kun klart én seier og tapet for Latvia ville gi skandinavene så å si ingen sjanse til å komme seg inn i kvartfinalen.

Intervjuer med norske hockeyspillere før kampen

I et intervju med Latvian Television på konkurransedagen sa de norske hockeyspillerne at målet mot Latvia, som i alle kamper, er å utnytte motstandernes feil og fokusere mer på prestasjonene deres.

Intervju med Peter Stalsten

I sitt intervju med Latvia Television sa Peter Stalsten, sportssjef for det norske landslaget, at laget ikke var det sterkeste, da flere var skadet eller okkupert i National Hockey League (NHL). Nordmenns største bekymring var lagets evne til å tilpasse seg tempoet i verdenscupen etter en begrenset periode med forberedelser, men Stalsten håper det blir gode minner fra turneringen i Riga.

I ettermiddagskampen i den andre undergruppen slo Danmark hviterusserne 5:2.

Danske spillepisoder – hviterussisk

Latvia, Canada, Finland, USA, Tyskland, Norge, Italia og Kasakhstan spiller i undergruppe B «Arena Riga». Undergruppe A inkluderer laget til den russiske olympiske komité, Sverige, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Danmark, Hviterussland og Storbritannia. Frem til 1. juni skal gruppene spille en rundeturnering, som bestemmer de fire lagene som går videre til kvartfinalen. Verdensmesterne offentliggjøres 6. juni.

Resultater av avstemningen om den beste spilleren til det latviske landslaget i kampen mot Norge