Home » Latviske kvinners curlinglag avslutter turneringen i Tallinn i kvartfinale

Latviske kvinners curlinglag avslutter turneringen i Tallinn i kvartfinale

by Russell Crowe

Søndag 7. november ble den femte runden av WCT Tallinn Ladies Challenger World Curling Tour (WC) avsluttet i Tallinn, Estland med en 6:4-seier til det skotske laget ledet av Eva Murheda. Konkurransen for det latviske olympiske kvinnelaget ble avsluttet etter tap i kvartfinalen.

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen.

Reklame

Totalt deltok 18 lag fra land som Tsjekkia, Danmark, Estland, Italia, Russland, Latvia, Litauen, Norge, Skottland, Sveits, Ungarn og Sverige i turneringen. Det latviske olympiske kvinnelaget startet konkurransen med tap av husmødre som forberedelse til kvalifiseringsturneringen til de olympiske leker, som finner sted fra 5. til 18. desember i Leeuwarden, Nederland, men dette påvirket ikke forløpet av fremtidige spill. .

Etter å ha vunnet fire seire i sin undergruppe, kvalifiserte Latvias curlingkvalifiseringer seg til kvartfinalen. Dessverre er dette spillet anbefalt av finalisten Mesloe med fem poeng i den første finalen. I andre omgang reduserte det latviske landslaget til -3 (2:5), men det ble gjort for mange feil i fortsettelsen av spillet, noe som ikke gjorde at kampen ble utlignet. Rivalenes tre poeng i den femte finalen (9:3) tvang det latviske laget til å anerkjenne sin overlegenhet, og trakk seg fra den påfølgende tittelkampen.

«Først og fremst spilte laget fullt ut i denne turneringen, da det er planlagt å spille i desember (OL-kvalifiseringsturnering – Aut. Anm.). Jeg ser at det i mange situasjoner er forbedringer i det taktiske valget som forbedrer det samlede resultatet Vi vil fortsette å gjøre leksene våre frem til OL-laget i desember, sa Ritvars Gulbis, treneren for det latviske kvinnelandslaget, etter turneringen. «I den siste kvartfinalen var en av snublesteinene å lese isen, fordi isen hadde endret seg sammenlignet med de to foregående dagene. Den hadde blitt tregere og kaldere, så det var områder hvor steinen kom inn mye raskere, noe som var en flott Totalt sett var ikke turneringen veldig bra, men det faktum at det ikke var en turnering hjemme.»Det er vanskeligere å konsentrere seg om kampene, men det er bedre å konsentrere seg om kampene når du drar til utlandet».

Det latviske Mesloe-landslaget møtte Murhedas lag for andre gang under turneringen. Konkurransen deres begynte i en undergruppe, der skottene var overlegne i kampen 5:4. Finalen var like intens. Det skotske laget så mer overbevisende ut i første halvdel av kampen, og tok ledelsen etter fire finaler med 3: 1. Etter det femte settet tillot imidlertid kampens to første poeng nordmennene å utligne 3: 3.

To mislykkede «serve»-skudd av Norges tredjespiller gjorde at Murheda kunne score tre viktige poeng i sjette sett, som kampene i de to siste kampene hindret nordmennene i å spille. Som et resultat ble laget ledet av tittelen Eva Muriheda vinneren av WCT Tallinn Ladies Challenger 2021, og forble uslåelig.

3. plass i konkurransen ble vunnet av de fire sveitserne med Sarah Miller i hoppposisjon. Etter å ha stjålet et poeng i det tredje settet (1:0), scoret motstanderens lag Emma Moberg (Sverige) et poeng i de tre neste finalene (3:1). Den avgjørende var den syvende finalen i kampen, der sveitserne med fire poeng tillot dem å gjenvinne ledelsen 5:3. Den siste finalen som ble spilt av det sveitsiske laget hindret svenskene i å spille.

Sammensetning av det latviske OL-landslaget for kvinner: Santa Blumberga-Bērziņa (hopp), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, trener Ritvars Gulbis.
Avgjørende kampresultater:
7: 5 E.Murheda (Skottland) – S.Millere (Sveits) / semifinale /
6: 4 E.Mesloe (Norge) – E.Moberga (Sverige) / semifinale /
6: 4 E. Murheda (Skottland) – E. Mesloe (Norge) / finale /
5: 3 S.Millere (Sveits) – E.Moberga (Sverige) / kamp om 3. plass /
Resultater fra de olympiske lekene til de latviske kvinnelandslagene:
3:6 – B. Madison (Igaunia)
7: 3 – A.Vaicekonite (Litauen)
9: 3 – K. Hurliman (Sveits)
9:4 – Macdonald (Skottland)
5: 4 (EE) – S. Constantini (Italia)
3: 9 – E. Mesloe (Norge) / Kvartfinaler /

You may also like