Home » Les Bleues begynner å jobbe!

Les Bleues begynner å jobbe!

by Russell Crowe

Seriøse ting begynner for håndballspillerne til Frankrike-laget i VM. Les Bleues møter Polen i kveld, det er starten på hovedrunden. Vi får se flere kamper spilt. I år er det 32 ​​lag som deltar i konkurransen, mot 24 tidligere. Derfor ble det ganske skjeve kamper i den innledende runden. For deg legger det til sjarmen til denne Mondial.

Ettersom det er flere lag, har uunngåelig ikke alle samme nivå. Det er til og med store forskjeller. Under denne innledende runden så vi for eksempel Nederland slå Usbekistan 58 mot 17. Det er vanskelig å kalle det en skikkelig kamp. Så jeg forstår kritikken, spesielt i de store håndballnasjonene som kan ha inntrykk av å kaste bort tid og gi et dårlig bilde av idretten sin med for ubalanserte kamper. Men først og fremst er det ikke alltid sant.

Den franske gruppen var ganske sterk og de blå måtte jobbe for å slå Montenegro på tirsdag og nå hovedrunden med hele 3-seiers underkort. Og fremfor alt tror jeg på å gå utover rene og enkle resultater. 32 lag, som henter nasjoner som ikke er vant, om i det hele tatt, til landskamper i de store ligaene, har nødvendigvis lært mye i løpet av denne innledende runden, til og med blitt knust i løpet av sine tre kamper. Og til syvende og sist er det det generelle nivået i håndballen som vil øke.

Vi så noen sterke bilder fra andre steder under denne innledende runden.

Blant det jeg lærte fra denne første runden, er det selvfølgelig Azul-seirene. Vi kan heller ikke nekte for all sjåvinisme. Men det er også denne kampen mellom Norge og Iran som gikk søndag. Norske kvinner er mastodonter for kvinnehåndball. Tre ganger verdensmestere, to ganger olympiske mestere osv. Og ved siden av oppdaget iranerne VM. Resultat, 41 til 9 for Norge. Nødvendigvis. Men den iranske målvakten ble kåret til kampens mann. Han kunne fått 41 mål, men stoppet mange flere. Han gråt av glede da han mottok trofeet, nordmennene kom for å bli med iranerne for et suvenirbilde. Et øyeblikk med glede, deling og åpenhet. Når vi legger til tilstanden til kvinner i Iran, å se disse håndballspillerne berøre drømmen sin med fingeren, er det fantastisk.

Er ikke det også rollen til en stor internasjonal konkurranse? Ikke bekymre deg, knivstikkene kommer. Frankrike går inn i den dype strekningen i kveld mot Polen. Og de blå må kjempe hvis de vil vinne denne verdenstittelen. 32-lagsformatet gjør ikke konkurransen til en sportsvandring. Og ærlig talt, denne tittelen ville vært enda vakrere etter åpningsbildene vi så i den innledende runden.

You may also like