Home » minst syv drept i et skred

minst syv drept i et skred

by Russell Crowe

Publisert i :

Et jordskred tok livet av minst sju mennesker i Ask onsdag. Politiet kunngjorde søndag funnet av et syvende lik og leter fortsatt etter tre savnede.

Hjelpere fant et syvende lik i ruinene, fire dager etter et ras i Norge, opplyste politiet søndag (3. januar), at de fortsatt leter etter tre savnede.

«Politiet bekrefter at like før klokken 13.00 ble liket av en død person funnet», skrev han i en uttalelse.

Tidligere søndag forklarte myndighetene at de utforsket depresjonen skapt av raset.

Ved Ask, i Gjerdrum kommune, 25 km nordøst for Oslo, sank grunnen tidlig 30. desember og førte med seg 10 hus og 31 boliger. Nesten tusen mennesker ble evakuert.

Kongefamilien var ventet der.

Landet som raste er en spesifikk leire, tilstede i Norge og Sverige, som kan fluidisere og kollapse raskt, men sannsynligheten for et lignende skred i regionen er fortsatt lav, anslår Vann- og energidirektoratet (NVE) . Noen hus har flyttet 400 meter.


På stedet kan vi se et stort hull, i åssiden, dekket med husavfall og snø fra katastrofen.

Kong Harald, hans kone Sonja og deres sønn, kronprins Haakon, er ventet å ankomme stedet sent på formiddagen.

Politiet hadde fredag ​​offentliggjort en liste med navn på de ti savnede, to barn på 2 og 13 år og åtte voksne. Han offentliggjorde også lørdag identiteten til personen som ble funnet dagen før. Dette er en 31 år gammel mann, Eirik Grønolen.

De evakuerte, som bor på hoteller i nærheten, kan ikke reise hjem fordi terrenget forblir ustabilt. Den falt fra hverandre igjen i løpet av natten fra fredag ​​til lørdag.

Med AFP

You may also like