Home » LNK Properties investerer fem millioner euro i et privat sportskompleks i Valdlauči

LNK Properties investerer fem millioner euro i et privat sportskompleks i Valdlauči

by Russell Crowe

Eiendomsutvikleren SIA LNK Properties vil investere fem millioner euro i et privat idrettskompleks med fotballbaner og andre idrettsbaner i Valdlauči, Ķekava-regionen, nær grensen til Riga, sa representanter for utvikleren til LETA.

For tiden bygges et privat multifunksjonelt sportskompleks «LNK Sports Park» i Valdlauči, ved bredden av Daugava, på et område på 65 000 kvadratmeter.

Komplekset vil omfatte tre fotballbaner i full størrelse, to med naturlig gress av høyeste kvalitet og en med toppmoderne kunstgress. Fotballbanen blir også det nye hjemmet til Optibet Football League Club RFS.

Det skal også bygges sandvolleyball, basketball, 3 × 3 basketball, streetball, innebandy, strandfotball og mindre fotballbaner. Mer enn 300 mennesker vil kunne utøve idrett i komplekset samtidig.

En moderne lekeplass vil også være tilgjengelig ved LNK Idrettspark.

Innvielsen av idrettsanlegget er planlagt til neste sommer.

Det skal også bygges et konferanserom, garderober, dusjer og andre tekniske fasiliteter for sportsbegivenheter i Valdlauči. Prosjektutvikler er LNK Properties. Frem til nå har selskapet spesialisert seg på bygging av industriparker og boligbygg, men «LNK sporta Parks» blir det første sportsbygget laget av selskapet.

Pavel Broitman, styremedlem i LNK Properties, hevder at dette er det største private sportsinfrastrukturprosjektet som er implementert i Latvia.

Under byggingen av anlegget vil LNK Properties lære nye byggeteknologier og få erfaring for å implementere lignende sportskompleksprosjekter andre steder i Latvia i fremtiden. «Vår erfaring kan også være interessant for sportsindustrien i nabolandene,» sier Broitman.

Representanter for LNK Eiendommer forklarer at LNK Idrettspark skal være et sentrum for idrettslivet, og også ha en sosial funksjon. Dette vil ikke være et forretningsprosjekt, da det ikke forventes noen fortjeneste fra dette komplekset.

Den nye idrettsbasen vil også tilby støtte- og rabattprogrammer, der bruken av infrastrukturen vil være gratis for enkelte grupper barn og unge. En lekeplass vil være tilgjengelig gratis.

LNK Properties ble registrert i oktober 2019 og aksjekapitalen er 8 662 782 euro. Eneeier av LNK Properties er Natalia Milova.

LNK Properties kombinerer 17 eiendommer innen bolig- og næringseiendom, som Mūkusalas biroji, Kalnciema biroji, Baltijas Industriālais Parks (BIP), Dārzciema biroji og Dienvidu vārti. Selskapets strategiske mål er å fremme en av hovedaktivitetene til holdingselskapet «Grupo LNK»: eiendomsutvikling.

Holding «LNK Group» ble grunnlagt i 1988. Det omfatter 18 selskaper som opererer innen tre hovedområder: konstruksjon og produksjon (LNK Industries), luftfartsberegning, testing og vedlikehold (LNK Aerospace) og eiendomsutvikling (LNK Properties).

You may also like