Home » London signerer en avtale med Norge, Island og Liechtenstein

London signerer en avtale med Norge, Island og Liechtenstein

by Russell Crowe

Storbritannia inngikk en frihandelsavtale med disse tre partnerne på fredag, som tillater å senke tollsatsene for enkelte produkter.

Fem måneder etter å ha forlatt EU, fortsetter Storbritannia sin erobring av nye forretningsallierte. Fredag ​​4. juni ble en frihandelsavtale med Norge, Island og Liechtenstein inngått. Som sådan vil du kunne eksportere cheddarosten din dit uten tollavgifter, som tidligere var så høye som 277 %. Avtalen omfatter også tollreduksjoner på svinekjøtt, fjærfe, visse fisk og skalldyr, og gir gjensidig anerkjennelse av faglige kvalifikasjoner.

Vil forårsake en «Flott utvikling av vår virksomhet» Med disse tre partnerne jubler den britiske ministeren for internasjonal handel, Liz Truss, eller 21.600 millioner pund (25.000 millioner euro) i fjor, mot nesten 500.000 millioner euro med EU. For det meste er dette eksport fra Norge til Storbritannia, dets største handelspartner.

Mer byråkrati

Det understreket norsk statsminister Erna Solberg«En frihandelsavtale vil ikke være så tilfredsstillende» enn tidligere eksisterende forhold innenfor rammen av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, som Storbritannia forlot samtidig med EU. Det nye forholdet skaper mer byråkrati enn det tidligere medlemskapet i det indre markedet.

Trinn for trinn, «Globalt Storbritannia»Plant flagget ditt over hele planeten. London har allerede oppnådd avtaler med EU, Singapore eller Japan og er i samtaler med Australia, USA, India og New Zealand. Forhandlingene vil også starte med Canada og Mexico. En frihandelsavtale med Australia vil representere en gevinst på 0,1 til 0,2 % for britisk BNP om femten år.

You may also like