Home » Loreen fra Sverige triumferer, Frankrike bare 16

Loreen fra Sverige triumferer, Frankrike bare 16

by Russell Crowe

Lagt ut søndag 14. mai 2023 kl. 06:45

Sverige vant den 67. Eurovision Song Contest lørdag 13. mai i Liverpool, Storbritannia. Med 7 titler blir det det mest suksessrike landet i historien til konkurransen med Irland.

Vinneren, Loreen, hadde vunnet allerede i 2012. La Zarra, en kandidat fra Frankrike, endte på en skuffende 16. plass.

For finalen i denne 67. utgaven av Eurovision var det Sverige og sangeren Loreen som triumferte, natt til lørdag 13. mai, i Liverpool (Storbritannia). Allerede en vinner i 2012 med tittelen Euphoria, denne gangen erobret hun publikum og juryen med sin sang Tattoo. Frankrike, representert ved den Quebecoisiske sangeren La Zarra, overbeviste ikke og er fornøyd med 16. plass i konkurransen, til tross for at bookmakerne spådde en plass nær topp 5, etter hva de antydet. Informasjon om Frankrike.

To utlignet rekorder

Loreen har vært tippernes favoritt i flere måneder, og har levd opp til statusen sin, og samlet 583 poeng. Denne seieren gjør Sverige til det mest suksessrike landet i konkurransens historie, uavgjort med Irland, kronet syv ganger. Med denne andre seieren er Loreen lik nok en rekord holdt av Irland, som allerede hadde sett Johnny Logan vinne konkurransen to ganger på 1980-tallet, bemerker han. bfm tv. Skandinavene etterfølger Ukraina, som vant i fjor, men på grunn av den pågående konflikten på deres territorium, klarte ikke å styre organiseringen av arrangementet, som returnerte til Storbritannia. Finland og Israel fullfører pallen og følges av Italia og Norge. Ukraina må nøye seg med sjetteplassen.

You may also like