Home » ulovlig skateboarding under OL

ulovlig skateboarding under OL

by Ashley Olsen

Hvem hadde forestilt seg at fremtiden for skateboard skulle være dette? For noen år siden var dagene langt fra rosenrøde for det kjente skateboardet. Siden slutten av 1950-tallet har skateboardingens popularitet fortsatt å stige og deretter falle, noen ganger et offer for mote, noen ganger for forbud, for å bli en olympisk disiplin i dag.

Mackenzie Eisenhour ble født i Brussel i 1976. Han har delt livet mellom Frankrike, Norge og USA, og har opplevd noen av disse trendvariasjonene fra hans ståsted som skater. I en velmestret Franglais vitner han om dette begivenhetsrike livet, fra California hvor han slo seg ned… for å skate!

«Jeg identifiserte meg med denne lille opprøreren og fredløse siden»

Hvis skateboardet ble oppfunnet for å tillate surfere å fortsette å gli når havet var rolig, ble det raskt fjernet fra det. Dens popularitet avtok og forsvant like raskt som den dukket opp. Praksisen har til og med vært forbudt i noen byer fordi den anses som farlig. «Til å begynne med var skateboarding ikke ulovlig i det hele tatt, men hjulene, laget av leire og metall, var ikke utviklet nok til å gjøre det trygt. Så det var litt nedslitt. » Dette er utviklingen som i første omgang bidrar til å bringe sporten tilbake i sentrum. «På 70-tallet dukket det opp gummihjul og alt endret seg, det ble mote igjen. »

I 1986 fikk Mackenzie, som da bodde i Nice, sitt første styre. «En gave fra min far da han kom tilbake fra en forretningsreise til Florida. » Hvis du ikke kan noe om disiplinen, blir den som bare er 10 år forelsket i kulturen i sin nye sport. «Jeg identifiserte meg med denne lille rebellen, fredløse siden. Jeg visste at i noen land som Norge var det blitt ulovlig å eie et styre. »

For skateren er hver detalj viktig «Lissene, skoene, brettene, tegningene. » En illustrasjon for å overføre meldinger eller introdusere koder, til neste måte. «På et tidspunkt var det mote å ikke ha tegninger under brettet. Vi kjøpte den for 590 franc og da vi kom hjem fjernet vi tegningene. Foreldrene sa til seg selv:Men hva gjør de? (ler) . »

På midten av 80-tallet kollapset skateboarding…

You may also like