Home » Må du tilbringe påsken alene i Norge? Stram skruen på rad

Må du tilbringe påsken alene i Norge? Stram skruen på rad

by Russell Crowe
Nedenfor er regjeringens anbefalinger for påsken 2021:

– Utenlandsreiser anbefales ikke, med mindre det er absolutt nødvendig. Du bør også unngå unødvendige reiser i Norge.

tur til et rekreasjonsanlegg (eid / leid / leid) kan fortsatt utføres under et strengt sanitærregime. Du kan reise med folk du bor med/med slektninger

– Smitteverntiltakene i din kommune skal følges.

– Dersom noen reiser til kommunen med mindre strenge tiltak enn bostedskommunen, må de følge anbefalingene som gjelder i kommunen der de bor.

– personer i karantene / venter på testresultater bør ikke gå til påske (ikke engang til sykehuset)

– Du kan reise til hotell i landet, men du må holde deg unna andre gjester og begrense oppholdet i fellesarealer. Hvis noen er fra et område med høy smitterate, bør de ikke reise til hoteller eller lignende overnattingssteder med en stor menighet.

– ved helt nødvendige utenlandsreiser (for eksempel barn som har tenkt å besøke foreldrene sine i et annet land) er det svært viktig å være forsiktig under reisen og å overholde karantenebestemmelser og beviskrav ved retur til Norge

Hva informerer Justisdepartementet gjøres unntak av sterke velferdsgrunner, som å være sammen med mindreårige barn, fødsel av eget barn, besøke en døende eller alvorlig syk slektning og delta i begravelsen til en nær slektning.

– Turoperatører bør vurdere å begrense tilgangen til fellesarealer for å redusere risikoen for smitte og lette etterlevelsen av smittevernanbefalingene.

– Mer enn 10 sosiale kontakter i uken bør unngås.

– Du bør unngå å være vert for mer enn 5 gjester i ditt eget hjem. Hvis lokale myndigheter råder deg til å unngå besøk, bør dette være tilfelle, enten du er hjemme, på sykehus osv.

– for områder med høyt smittenivå og strenge lokale tiltak anbefales ikke nattbesøk i påsken. Barn og ungdom under 20 år som bor alene kan fortsatt besøke 1-2 faste venner.

– Unngå å besøke steder hvor det er mye folk og hvor det er vanskelig å holde avstand, som restauranter, lekeplasser, badeland og lignende. Du kan reise til feriesteder, men unngå folkemengdene.

– Reglene, retningslinjene og anbefalingene for arrangementer gjelder under gudstjenester og andre religiøse markeringer og stevner i påsken. Du bør ikke delta på slike møter utenfor din egen kommune.

Regjeringens uttalelse

You may also like