Home » Marcialonga strekker seg til Norge – Sport – Ski

Marcialonga strekker seg til Norge – Sport – Ski

by Siv Jensen

Ambisjon og nye ideer

«Målet vårt er å skape det mest spektakulære skirennet i verden.» sier Skjalg Dreyer, ny administrerende direktør i Marcialonga Arctic Ski Race Norway, i en pressemelding.

I dag kjenner alle fans til italienske Marcialonga, som arrangeres hvert år den siste søndagen i januar, og som har blitt en uunngåelig begivenhet på den internasjonale langdistansebanen.

Tusenvis av nordmenn reiser hvert år til Trentino for å delta i dette løpet og vil gjøre det igjen i 2024. Og for å takke dem kommer blant annet lederne i Marcialonga til Norge etter tur.

De kommer til og med med mange ideer og budsjett for å lansere Marcialonga Arctic Race Norway, fra 7. til 11. mars 2024, i Bödö-regionen. Lokale investorer kommer for å støtte organiseringen av dette arrangementet.

«Vi har landskapet, med fjellene og havet, nordlyset og en lokalbefolkning som er på toppen av verden når det gjelder å skape et vakkert miljø» sporty legger Dreyer til.

Billettsalget til dette norske Marcialonga-løpet åpner mandag 5. juni samtidig som påmeldingen åpner til det italienske løpet.

«Målet er å utnytte løypenettet som allerede finnes. Samtidig ønsker vi å etablere start og mål i Bödö sentrum.

«Vi ønsker at løpet skal bli en stor folkefest, der alle kan delta, ikke bare skieliten, men også barn og unge, publikum og næringslivet.» konkluderte Skjalg Dreyer.

En lokal organisasjon vil bli opprettet under tilsyn av italienske ledere.

You may also like