Home » Saint-Gobain fullfører oppkjøpet av Building Products of Canada (BPC)

Saint-Gobain fullfører oppkjøpet av Building Products of Canada (BPC)

by Roald Amundsen

Saint-Gobain fortsetter sin oppkjøpsstrategi i Nord-Amerika. Etter kjøpet av Kaycan, en beleggspesialist, kunngjør gruppen at den vil fullføre oppkjøpet av Building Products of Canada (BPC), spesialisert på isolerte fliser og paneler, 1. september.

12. juni kunngjorde det franske konsernet Saint-Gobain kjøpet av Building Products of Canada (BPC), en produsent av trefiberisolasjonsfliser og -paneler, for et beløp på 1.325 millioner kanadiske dollar (nesten 900 millioner euro).

Selskapet er bemerkelsesverdig » Leder innen produksjon av asfaltfliser. », understreker Saint-Gobain. Til dags dato har BPC 460 ansatte fordelt på tre fabrikker, i Montreal, Edmonton og Pont-Rouge.

Etter å ha fått autorisasjon fra Canadian Competition Bureau, kunngjør Saint-Gobain at de offisielt vil fullføre dette oppkjøpet 1. september.

Et nytt oppkjøp i Nord-Amerika

I slutten av mai 2022 hadde gruppen allerede kunngjort oppkjøpet av Kaycan, en malingsspesialist som sysselsetter 1300 personer fordelt på 12 produksjonssteder i USA og Canada, for å 928 millioner amerikanske dollar (rundt 860 millioner euro).

» Etter bidraget fra fasadelameller segmentet («dødsveien») Med oppkjøpet av Kaycan i 2022, fullfører Building Products of Canada Saint-Gobains tilbud om eksteriørløsninger i landet, og styrker dermed de eksisterende aktivitetene til CertainTeed Canada, som allerede er ledende innen interiørløsninger (gips, isolasjon, taktekking). », forklarte Saint-Gobain.

Disse to oppkjøpene er en del av konsernets strategi, som investerer i bærekraftig bygging, spesielt i Nord-Amerika.

La oss huske at i 2022 oppnådde Saint-Gobain-gruppen et år med «økonomiske rekorder», med en omsetning på 51,2 milliarder euro, og et nettoresultat på 3000 millioner euro. Konsernet, som er til stede i 75 land, sysselsetter 168 000 personer.

Claire Lemonnier (med AFP)
Bilde av en: Adobe Stock

You may also like