Home » Mario Morisi kom tilbake for å «finne ut hvor» | ukentlig 39

Mario Morisi kom tilbake for å «finne ut hvor» | ukentlig 39

by Ashley Olsen
Mario Morisi arrangerte en lese- og signeringsøkt for sin nye bok, på kulturbaren Le Détour, denne lørdagen.

Det er til kulturbaren Le Détour, som forfatteren Mario Morisi, nå i eksil i de sørlige landene, hadde invitert sine lesere fra Dole, forrige lørdag, til presentasjonen av sin nye bok, som nettopp har blitt sluppet for offentligheten. salg gjennom Editions Souffle Court. .
En bok med tittelen «A Treatise on Knowing Where», der forfatteren går de åtte karakterene som ga liv til de mange historiene hans, gjennom de åtte stedene de skal ha passert: Dole, Besançon, Sahara, Norge…
«Det er verken en selvbiografi eller en autofiksjon, men alt er ekte. Hver tekst er skrevet av et alias. En slags andre meg. Nå har alle kommet tilbake…», konstaterer den tidligere journalisten underholdt, men med følelsen av formelen som kjennetegner ham.
Verket får vekselvis poetiske, surrealistiske, eksplosive og til tider mer spirituelle toner. Eller til og med nostalgisk som barnehistorien i første kapittel, en liten introduksjonshistorie.
Kort sagt, en velsmakende samling av «uoverensstemmende viljer», og av de mange eksistensielle motsetningene som bor i oss alle, mer eller mindre…
You may also like