Home » Markedsnyheter for mandag 18. september

Markedsnyheter for mandag 18. september

by Ashley Olsen

(Illustrasjon: Camille Charbonneau)

DE VIKTIGSTE NYHETENE

BMO avslutter sin indirekte bilfinansieringsvirksomhet. Bank of Montreal (BMO) stenger sin indirekte bilfinansieringsvirksomhet og fokuserer på andre områder, noe som fører til et uspesifisert antall nedskjæringer, sa Canadas tredje største bank.

UAW og Detroits tre store produsenter søker en avtale. United Auto Workers (UAW)-streiken mot de tre bilprodusentene i Detroit går inn i sin fjerde dag da de to sidene prøver å komme til en avtale for å unngå kostbare forstyrrelser ved andre fabrikker.

Chevrons australske LNG-anlegg er tilbake i drift med full kapasitet. Chevron sa at produksjonen hadde gjenopptatt med full kapasitet ved Wheatstone-anlegget for flytende naturgass (LNG) i Australia etter et driftsbrudd kuttet produksjonen med omtrent en femtedel forrige uke.

Canadian Teachers Fund of Ontario kjøper KKRs eierandel i GreenCollar. Le Régime de retraite des enseignantes et des enseignants de l’Ontario (RREO) avoir avoir avoir les parts détenues par KKR & Co et d’autres actionsnaires dans GreenCollar, ce qui fait de lui l’actionnaire majoritaire de la plateforme australienne des marchés miljøet.

HOOPP åpner kontor i London. Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP), et av Canadas største pensjonsfond, planlegger å åpne et kontor i London som en del av sin globale ekspansjon, het det fredag.

TRENDER FØR ÅPNING

HAN toronto futures økte litt, støttet av økningen i råoljeprisen midt i tilbudsbekymringer, ettersom investorer spent venter på utgivelser av inflasjonsdata senere i uken som kan gi ytterligere veiledning om Bank of Canadas (BoC) renteutsikter. HAN futureskontrakter som sporer store Wall Street-indekser steg litt etter en vanskelig økt og i forkant av en allment forventet pause i renteøkningene fra Federal Reserve senere denne uken. HAN europeiske aksjer falt mens investorene forbereder seg på en fullpakket uke med globale sentralbankmøter, inkludert rentebeslutninger fra Norge, Sverige, Sveits, Storbritannia og USA. HAN gullpris nådde sitt høyeste nivå på en uke på spill på Feds pause, mens amerikanske dollar falle forsiktig.

(Re)les alle markedsnyhetene

OVERSKRIFTER Å FØLGE

Bank of Montreal: Banken stenger sin indirekte bilfinansieringsvirksomhet og fokuserer på andre områder, noe som fører til et uspesifisert antall nedskjæringer, sa Canadas tredje største bank. Flyttingen kommer etter at avsetningene for tap på fordringer steg til C$492 millioner, fra C$136 millioner et år tidligere, i kvartalet som ble avsluttet 31. juli, et tegn på det økende stresset forbrukere står overfor på grunn av de raskt økende lånekostnadene. «Ved å avslutte indirekte bilfinansieringsaktiviteter har vi muligheten til å fokusere ressursene våre på områder der vi mener vår konkurranseposisjon er sterkest,» sa BMO i en uttalelse gitt til Reuters.

Santacruz sølvgruvedrift: Den kanadiske gruvegruppen sa i en uttalelse fredag ​​at en ansatt døde ved Zimapán-gruven i Mexico forrige uke, og at dødsfallet skyldtes kollapsen av en gruvesjaktvegg. «En borer og assistenten hans gravde et horisontalt hull da en stein falt fra arbeidsflaten og traff assistenten,» la selskapet til. Det pågår en etterforskning, legger selskapet til, som opplyser at gruven siden har gjenopptatt driften.

Klikk på neste for å se anbefalinger:

You may also like