Home » Markedsoppdatering – Forsiktig i Europa foran Bank of England og Federal Reserve – i dag

Markedsoppdatering – Forsiktig i Europa foran Bank of England og Federal Reserve – i dag

by Liv Ullmann

* Wall Street forventes å være praktisk talt stabil ved åpningen

* CAC 40 falt 1 % og Stoxx 600 falt 0,7 % midt i økten

* Flere store sentralbanker offentliggjør sine beslutninger denne uken

* Dollar- og obligasjonsrentene stiger

av Claude Chendjou

PARIS, 18. september (Reuters) – Wall Street forventes å være flat på mandag og europeiske aksjemarkeder er i en nedadgående trend midt i sesjonen, ettersom forrige ukes eufori forsvinner i starten av en uke fylt med møter med store sentralbanker, inkludert den amerikanske sentralbanken og Bank of England.

New York-indeksfutures peker på at Wall Street åpner rundt 0,10 % for Dow Jones, Standard & Poor’s 500

og Nasdaq etter en økt i rødt på fredag.

I Europa, hvor børsene stengte på fredag ​​med sin beste ukentlige utvikling på to måneder, falt den parisiske CAC 40 1,07 % til 7 299,67 poeng rundt 10:45 GMT. I Frankfurt tapte Dax 0,6% og i London tapte FTSE 0,33%.

Den pan-europeiske FTSEurofirst 300-indeksen falt 0,62 %, eurosonens EuroStoxx 50 falt 0,85 % og Stoxx 600 falt 0,70 %.

Etter at utsiktene til en snarlig slutt på renteøkningene ble sett i den europeiske sentralbankens (ECB) pengepolitiske uttalelse torsdag, som så ut til å vare å heve renten med 25 basispunkter, venter investorer forsiktig Denne uken på beslutningene fra sentralbankene i Sveits (torsdag), Norge (torsdag), Storbritannia (torsdag), Japan (fredag) og spesielt USA (onsdag).

Selv om det forventes et brudd i den amerikanske sentralbanken (FED) på onsdag, bør Bank of England (BoE) torsdag velge en femtende økning i kredittkostnadene, men markedet forventer at dette – være den siste i justeringssyklusen som begynte i desember 2021.

«Hvis Bank of England faktisk øker, forventer vi at det vil være likt det til ECB, med påfølgende kommentarer som indikerer at det sannsynligvis vil ha avsluttet økningene,» skrev Mohit Kumar, administrerende direktør og europeisk økonom i Jefferies, i et notat. .

Goldman Sachs på sin side senket prognosen for BoEs terminalrente til 5,5 %, noe som innebærer en endelig økning på 25 basispunkter.

Data om inflasjon i Storbritannia, forfall på onsdag, og de fra eurosonen, forfall på tirsdag, oppfordrer også markedet til å være forsiktig, en forsiktighet som gjenspeiles i obligasjonsrentene i Europa, som de har begynt å stige igjen.

VERDIER I EUROPA

Blant de viktigste sektorindeksene på det europeiske aksjemarkedet, registrerte helse (-1,1 %) og ny teknologi (-1,33 %) et av de største fallene.

I Paris tapte Société Générale 9,31 %, da markedet ikke ble overbevist av strategien som ble avslørt av bankens nye administrerende direktør, mens Unibail-Rodamco (+1,29 %) tjente på en økning i Barclays anbefaling.

Innen «teknologi» stupte Nordic Semiconductor 11,74 %, og plasserte seg på bunnen av Stoxx 600, etter å ha senket inntektsprognosene for tredje kvartal.

Det farmasøytiske laboratoriet Lonza falt 8,99 % etter kunngjøringen om avgangen til dets daglige direktør, Pierre-Alain Ruffieux.

Martin Sorrells annonsegruppe S4 Capital stuper 25,02 % etter å ha senket sin årlige prognose for andre gang på like mange måneder, og sa at frykt for lavkonjunktur gjør kundene forsiktige.

VERDIER Å FØLGE PÅ WALL STREET

VURDERE

Obligasjonsrentene i eurosonen stiger etter kommentarer som ble sett på som due av ECB-tjenestemenn, inkludert Bostjan Vasle og Robert Holzmann, som sa at en ytterligere renteøkning ikke kunne utelukkes, mens Peter Kazimir sa: » «Vi måtte vente til våren for å konkludere med at toppen satser var nådd.» nådd.

Den 10-årige tyske Bund-renten stiger nesten tre basispunkter til 2,694 %

I USA steg renten på statsobligasjoner med samme løpetid 2,5 basispunkter til 4,3425 %.

ENDRINGER

Dollarindeksen, som måler svingningene til dollaren mot en kurv av internasjonale valutaer, nærmet seg mandag sitt høyeste nivå på seks måneder, på 105,32 poeng, foran beslutninger fra flere sentralbanker.

«Samlet sett er vi ganske positive til dollaren,» sa Alvin Tan, valutastrateg i RBC Capital Markets. «Den amerikanske økonomien overgår Europa og Asia, spesielt Kina,» la han til.

Euroen handles til $1,0669 (+0,13%) og pund sterling til $1,2402 (+0,1%).

OLJE

Oljemarkedet stiger for tredje økt på rad, drevet av prognoser om en reduksjon i tilbudet i fjerde kvartal og en økning i etterspørselen i Kina.

Brent steg 0,51 % til $94,41 per fat, amerikansk lettolje (West Texas Intermediate, WTI) steg 0,67% til $91,38.

DET ER INGEN VIKTIG INDIKATOR PÅ MANDAGENS AGENDA

(Skrevet av Claude Chendjou, redigert av Blandine Hénault)

You may also like