Home » Martine van Os på den nye sesongen Vi er nesten der!

Martine van Os på den nye sesongen Vi er nesten der!

by Russell Crowe

I fjor ble Martine van Os tvunget til å hoppe over et år med sin MAX-hit Vi er nesten der! Nå er showet tilbake med en serie fra vårt eget land. — Vi var veldig heldige med været, det er fortsatt et sårt sted her, selvfølgelig.

Å gjøre et korona-tidsreiseprogram er ganske vanskelig, sier Martine van Os. — Vi skulle ha en flott tur til Spania, men det var selvfølgelig uaktuelt. Norge var allerede i år forsiktig på programmet, «men det viste seg til slutt ikke å være gjennomførbart». Så ble det en rundtur i Nederland. Med en gruppe på 36 campere turnerte programlederen i sitt eget land i tretti dager.

Ikke i utlandet denne gangen, måtte du venne deg til tanken?

«Nei, egentlig ikke. Vi gjorde så mange fantastiske utflukter. Å seile på en båt gjennom Maasvlakte, blant alle disse containerskipene, er imponerende. I Maastricht tok vi en fin omvisning på en vingård. Plutselig innså jeg at Holland også er en vinland. Noen ganger føltes det som en ferie i utlandet. Vi var veldig heldige med været, det er fortsatt et vanskelig punkt her, selvfølgelig.

Og kanskje du kan sove i din egen seng av og til?

«Jeg gjør ikke det i prinsippet fordi jeg liker å være i humør, jeg vil være en del av gruppen, ikke en fjern programleder som kommer inn fra tid til annen. Når man fordyper seg i en slik gruppe får man forskjellige samtaler, man blir virkelig kjent med menneskene. Mannen min besøkte meg flere ganger og reiste hjem neste morgen. Det var lett.»

Hvordan reagerte campingplassene på campingvognparaden?

«Selvfølgelig blir han umiddelbart gjenkjent i Nederland, det tvilte vi på på forhånd. Men det var veldig gøy. Sjefene på campingplassen kjenner deg også, noe som gjorde ting enklere for deg. I utlandet må du ofte forklare fullt ut hva du kommer for å gjøre. Dørene åpnes lettere her.»

Er Nederland et godt land å campe på?

«Vi klarte det praktisk talt. Det er noe for enhver smak, fra vakre naturleirer til megacamper med basseng og underholdning. Personlig liker jeg det når det er mye plass, ikke så mye. Jeg foretrekker også å være så fjerntliggende som mulig. Kanskje det er på grunn av barndommen min. Foreldrene mine var ivrige campere, vi kjørte en klassisk De Waard hvert år. Helst så enkelt som mulig, på bondens gård”.

Hva slags gruppe er det i år?

«Det eldre paret er 84 og 85 år. Ben og Nel, hvilke helter. De gjorde en svart VW-varebil om til en bobil. Eventyrlystne mennesker med en vakker livshistorie. Det er merkelig at de som gamle mennesker var minst luksuriøse av alle. Det var en veldig homogen gruppe. Vanligvis ser du små splittelser oppstå, folk nærmer seg hverandre. Det skjedde ikke denne gangen, alle lette bare etter hverandre. Kanskje også fordi de alle var så glade for å kunne gjøre noe igjen. Noen hadde hatt et øyeblikk med ensomhet. Ben og Nel hadde knapt sett noen på halvannet år.»

Hva gjorde denne turen spesiell?

«Det er så hyggelig at vi hadde folk fra hele Nederland med oss. De kom alle til sitt eget habitat på et tidspunkt, og hjertene til alle disse menneskene begynte å slå raskere. For eksempel var vi i Det hvite hus i Rotterdam, den første skyskraperen i Nederland. Noen så det gamle huset hans i det fjerne og ble veldig begeistret.»

Hvor slo hjertet ditt raskere?

«Jeg er fra Haag, så da vi kom til Haag og Katwijk kjente jeg igjen den velkjente sjøluften fra barndommen. Jeg kjente det også i Groningen. Hele livet har jeg besøkt landsbygda i Groningen mye fordi foreldrene mine hadde et hus der. Jeg solgte den bare i fjor så melankolien var fortsatt frisk. En campingplass på Veluwe var også spesiell, fordi jeg alltid slo leir i nærheten av Lunteren sammen med foreldrene mine. Så denne turen var en tur til fortiden for alle et sted.»

Vi er nesten der! Vi sees fra tirsdag 10. august kl 20:30 på MAX på NPO 1

You may also like