Home » Vil den skadde Louis van Gaal få Orange tilbake på sporet?

Vil den skadde Louis van Gaal få Orange tilbake på sporet?

by Russell Crowe

Det er et litt morsomt show: Louis van Gaal gestikulerer til spillerne sine i en golfbil. Men det er faktisk veldig lite å le av mandag på treningsplassen i Zeist. Landstreneren falt av sykkelen etter søndagens treningsøkt og pådro seg et hoftebrudd. Han kan ikke lenger gå. Faktisk gjør hver eneste bevegelse vondt. Derfor sitter han nå i rullestol. Normalt ville han ha dratt hjem, men han sier til NOS: «Gutta vil at jeg skal bli og personalet vil at jeg blir. Og det er derfor jeg blir.»

Så godt som månedene har gått siden han tiltrådte, nå er han så rastløs. Alt så ut som en katt i boks, men plutselig er bekymringene store. Selv om Orange spiller hjemme i De Kuip, hvor de har vært ubeseiret i 21 år, uten publikum, vil de tirsdag føle seg annerledes. Førstekeeper Justin Bijlow trakk seg i går kveld fordi han ikke er sprek nok. I tillegg kommer skader på Cody Gakpo, Steven Berghuis og Stefan de Vrij, men det mest bekymringsfulle er forrige lørdags kamp. Det gir lite veiledning.

Tillit til et godt resultat er plutselig papirtynt. Selv om hovedpersonene hevder noe annet, selvfølgelig. For eksempel erklærte kaptein Virgil van Dijk under den avsluttende pressekonferansen: «Vi ser virkelig frem til det. Vis oss igjen, få hevn. Og selvfølgelig kvalifisere deg.»

Landstreneren innser at det er mye å gjøre på kort tid. «Vi må håndtere en enorm skuffelse i løpet av to dager og fortsette å vokse positivt mot et slikt spill. Vi har forsøkt å legge det bak oss så fort som mulig. Ved å flytte møtet videre. Slik at alle spillerne kunne rense tankene sine. .» «For å legge til raskt:» Jeg tror vi klarte det.

Det får vise seg på tirsdag mot nordmennene, som også kjemper om sin siste sjanse. Stilen som nederlenderne spilte i de siste kampene mot Montenegro ble i alle fall ikke sett på lørdag. Spillet så slimete ut, flertallet av landskampene ga seg ikke, og ingen steder ble det fjernt sett at direkte kvalifisering til VM sto på spill.

Man kan nesten tro at det magiske støvet som Van Gaal har strødd på landslaget allerede har mistet sin effekt. For å holde seg positiv håper landstreneren uansett å endre kurs. Rett etter kampen mot Montenegro snakker han for eksempel om «mangel på konsentrasjon» i stedet for ordet «komfort» brukt av NOS-reporter Jeroen Stekelenburg. «Det har en negativ ettersmak,» sa Van Gaal. «Fokus har det mindre.» Han påpeker også subtilt at «vi fortsatt er i den beste posisjonen». Og det er faktisk ikke noe galt med det…

Klassifisering av kvalifiseringsgruppen til verdenscuppen

1. Nederland 9-20 (+23)

2. Tyrkia 9-18 (+10)

3. Norge 9-18 (+9)

4. Montenegro 9-12 (+0)

5. Latvia 9-6 (-5)

6. Gibraltar 9-0 (-37)

Orange er to poeng foran sine direkte konkurrenter Tyrkia og Norge og må derfor kun spille uavgjort for å kvalifisere seg direkte. Den utmerkede målforskjellen sikrer det. Men i tilfelle tap er det en reell mulighet for at det nederlandske laget blir eliminert umiddelbart. For vinner Tyrkia i Montenegro, hopper de, som Norge, på det nederlandske laget. Andreplassen, som fortsatt gir rett til sluttspill, ville derfor forsvinne fra bildet. Det ville også bety at Oranges lag måtte gå glipp av verdenscupen for andre gang på rad. Også ved verdensmesterskapet i 2018 i Russland var ikke uttaksorganet vårt tilstede i verdensfinalen.

Kan Louis van Gaal reparere fragmentene igjen? Den nåværende landstreneren er en mester i å sette sammen et lag. Men selv når girene ikke lenger går like jevnt, klarer den ofte å finne frem smøreoljen. Hos Ajax så laget hans ut til å falle to ganger, to ganger reiste laget seg igjen. Han ble mester med AZ, året før han endte på 11. plass med det laget.

Men nå er det ikke tid til å gjøre et drifting team til et pålitelig team. Et lag som vil kjempe for hver meter. To treninger og noen samtaler. Det er det. Det trenger ikke skje i felten. Spesielt i hodene til spillerne må du tjene penger. Det er opp til amatørpsykolog Van Gaal å få dette til.

Dessverre gir fortiden hans med Orange ham ikke mye å holde på. I 2001 var Van Gaals oransje lag i en lignende situasjon. En seier over Irland var nødvendig for å sikre plass til VM i Japan og Sør-Korea. Men selv mot ti mann viste det seg å være for mye å forlange.

Jason McAteer godkjente dommen på det nederlandske landslaget og sørget for at irene kunne bestille billettene og vi måtte se verdensmesterskapet på TV. Van Gaal trakk seg etter tidligere å ha kalt elimineringen «den største skuffelsen i trenerkarrieren.» Med tap for Norge tirsdag på De Kuip kunne landstreneren plutselig tenke veldig annerledes om det.

You may also like