Home » Men hvem er disse gruppene med svært forskjellige profiler som har utført væpnede inngrep i Russland?

Men hvem er disse gruppene med svært forskjellige profiler som har utført væpnede inngrep i Russland?

by Liv Ullmann

Georgia «har ikke råd til å sanksjonere Russland», sier landets statsminister

Georgia har ikke råd til å innføre sanksjoner mot Russland som kan «ødelegge» økonomien, sa Georgias statsminister Irakli Garibachvili på et forum i Qatar onsdag.

Noen dager etter gjenopprettingen av flyforbindelser mellom Tbilisi og Moskva, midt under krigen i Ukraina, forsvarte den georgiske lederen sitt lands posisjon i møte med internasjonal kritikk.

«Vi ville ikke bare skade Georgia, men vi ville også ødelegge økonomien vår og sette interessene til vårt land og vårt folk i fare hvis vi skulle innføre noen form for økonomiske sanksjoner mot Russland,» sa han og la merke til at bilateral handel stod for rundt tusen millioner dollar per år.

Georgia, en tidligere sovjetrepublikk i Kaukasus, kolliderte med Russland i 2008 i en blitzkrieg som resulterte i at Moskva anerkjente uavhengigheten til to pro-russiske utbryterrepublikker, Sør-Ossetia og Abkhasia, som brøt ut av Georgia i 1992.

Landet ønsker offisielt å bli med i EU og NATO, men frivillige organisasjoner og opposisjonsaktivister anklager det regjerende partiet Georgian Dream for å oppmuntre til autoritær drift.

You may also like