Home » «Menneskerettigheter på og utenfor banen»: Halaland Norge påkaller Qatar

«Menneskerettigheter på og utenfor banen»: Halaland Norge påkaller Qatar

by Russell Crowe

Til sin første kvalifiseringskamp til VM 2022 sendte det norske laget en politisk melding til vertslandet Qatar. Som annonsert dagen før på en pressekonferanse, gjorde bandet til Erling Haaland og Martin Odegaard en «konkret gest» før avsparket til kampen mot Gibraltar i Marbella (Spania).

«Menneskerettigheter på og utenfor banen», sa det skandinaviske laget med en hvit trøye båret av alle spillere og ansatte under forhåndskampen. En projeksjon rettet direkte til FIFA og Qatar-myndighetene, som vil organisere turneringen fra 21. november til 18. desember 2022.

Dette initiativet følger oppfordringen til boikott lansert av supportere i landet for en måned siden og vedtatt av ulike profesjonelle klubber, inkludert Rosenborg BK.

LES OGSÅ> Boikott verdensmesterskapet i Qatar 2022: bare en utopi?

«Dette verdensmesterskapet er det verste eksemplet som finnes på det som heter sportsvask, gjorde han opprør for noen dager siden med parisieren Kenneth Kjelsnes. Vi kan ikke tillate regimer å bruke formuen deres til å kjøpe en sport vi elsker, reklamere for den og utnytte mennesker. «

«Veldig mye [joueurs] er interessert i dette»

23. februar avslørte den britiske avisen The Guardian at mer enn 6500 arbeidsinnvandrere hadde dødd i Qatar siden VM ble delt ut i 2010. Den norske fotballverdenen forventes å behandle saken på en eksepsjonell kongress 20. februar. juni. – Jeg har inntrykk av at mange (spillere) er interessert i dette, de bryr seg og ønsker å gjøre noe for å prøve å bidra på en god måte, understreket Martin Odegaard, spissen lånt til Arsenal av Real Madrid, på en pressekonferanse. «Det handler om å legge press på FIFA for å være enda mer direkte, enda mer fast overfor qatarske myndigheter, for å stille strengere krav til dem», sa trener Staale på sin side. Solbakken.

Også de norske innbyttere hadde på seg denne skjorten. REUTERS / Jon Nazca

Ifølge en meningsmåling publisert mandag i avisen Verdens Gang (VG), mener 55 % av nordmenn at landet deres bør boikotte arrangementet mot 20 % som er imot det. Norge, som ikke har deltatt i en stor internasjonal konkurranse siden EM 2000, er i gruppe G sammen med Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar.

You may also like