Home » Vītoliņš og LHF signerer en ny toårig avtale med mulighet for forlengelse

Vītoliņš og LHF signerer en ny toårig avtale med mulighet for forlengelse

by Russell Crowe

Harry Willow

Foto: Paula Čurkste / LETA

Det latviske hockeyforbundet (LHF) har signert en ny toårskontrakt med hovedtreneren for landslaget Harijs Vītoliņš, som inkluderer en klausul om mulig fortsettelse av samarbeidet.

Nyheter

VIDEO. Det snør mer og mer! Bricis avslører at vinteren har begynt

18 timer

Nyheter

Den andre unge mannen fra Latvia, som ikke engang var 19 år gammel, døde av covidium.

16 timer

CocktailSkuespillerinne Rēzija Kalniņa: en mann skal aldri skrive «kjøpe krem» på telefonen, men helt andre bokstaver

1 dag

Les andre nyheter

Vītoliņš ble utnevnt til trener for det latviske hockeylaget 26. juli. I utgangspunktet var samarbeidet planlagt til slutten av OL-kvalifiseringsturneringen.

Det latviske laget klarte å vinne kvalifiseringsturneringen og få en billett til OL i Beijing, som et resultat av dette ble Vītoliņš belønnet med en ny toårskontrakt, som avsluttes i juni 2023. Samarbeidet mellom de to partene kan fortsette etter kl. en toårig avtale.

ANDRE LES NÅ

Vītoliņšs assistent i kvalifiseringsturneringen var Artis Ābols, som har jobbet for det latviske landslaget som assisterende hovedtrener de siste årene. Det er foreløpig ikke kjent hvem som skal være assistentene til Vītoliņš, og trenerteamet vil bli dannet i henhold til størrelsen på delegasjonen som skal kunne gå til OL i Beijing.

Ifølge LHF-president Aigars Kalvītis slår avtalen fast at Vītoliņš skal få jobbe for en klubb, men prioriteringen må være å lede landslaget. «Vi trenger en praktiserende trener. Vi ville til og med vært glade om vi hadde en trener som jobber i klubben samtidig,» sa Kalvītis.

Det er ikke satt noe konkret mål for Vītoliņš, men treneren til det latviske laget må jobbe på en slik måte at landslaget kan kjempe om plassen blant de åtte beste lagene. Vītoliņš vil også måtte samarbeide med trenerne til ungdomslagene.

Så langt er to motstandere av det latviske laget kjent i de kommende novemberkampene: Danmark og Norge.

«Vi vil ta hensyn til et bredere spekter av spillere for å skape mest mulig konkurranse på landslaget. To år er det optimale tidspunktet for å gjennomføre noe. Arbeidet mitt inkluderer også langsiktig utvikling av spillerne, f.eks. hjelp i overgangen til voksenhockey, sa Vītoliņš.

«I verden står ikke lagene stille, alle ser etter måter å forbedre seg og gjøre noe på. Vårt oppdrag er å skape spillere på høyt nivå for fremtiden. Målet for alle aldersgrupper er å skape kvalitet, sa landslagets trener.

Ved OL i Beijing vil landslagene kunne konkurrere med spillere fra National Hockey League (NHL).

«Å delta i turneringen med de beste, det er en ære. Vi har en lidenskap for å vise hva vi kan i sammenheng. Det blir en skikkelig turnering, hvor du kan se mestringen og den virkelige situasjonen til hockey,» innrømmet Vītoliņš.

Ifølge LHFs generalsekretær Viesturs Koziols pågår det forhandlinger for å forsikre spillere, inkludert NHL-hockeyspillere.

«Målet er at de fleste forsikringer skal dekkes av Den internasjonale olympiske komité,» sa Koziols. Landsforbundene skal selvfølgelig ikke dekke spillernes forsikring.

Koziol avslørte også at en av banene til «Daugava»-ishallen vil bli tilpasset størrelsen på banen til OL i Beijing, slik at hockeyspillere bedre kan forberede seg til OL.

RELATERTE INNLEGG

I løpet av sin trenerkarriere ble Vītoliņš kronet til verdens- og olympisk mester, samt en tre ganger Gagarin Cup-vinner. Han har også vunnet sølv og to bronsepriser i verdensmesterskapet.

I 12 sesonger har Vītoliņš jobbet i Continental Hockey League. Spesialisten har også fått erfaring i Sveits.

Emner

You may also like