Home » Mens angrepene inne i Russland fortsetter, ber Macron om en «vei» til NATO-medlemskap for Ukraina

Mens angrepene inne i Russland fortsetter, ber Macron om en «vei» til NATO-medlemskap for Ukraina

by Siv Jensen

Mens Ukraina fortsatte sine droneangrep og artilleribombardementer på russisk jord for andre dag på rad onsdag, sa Frankrikes president Emmanuel Macron at han støtter en «vei» for Ukraina til å bli med i NATOs militærallianse.

Tirsdag ble åtte eksplosive droner skutt opp i Moskva, den russiske hovedstaden, og skadet et leilighetskompleks. Dette er det andre ukrainske droneangrepet mot Moskva siden starten av krigen.

Angrepene fortsatte onsdag med en rekke droneangrep mot to oljeraffinerier i Russlands Krasnodar-region og beskytningen av Russlands Belgorod-region nær grensen til Ukraina. Tirsdag sa Belgorod-guvernør Vyacheslav Gladkov at beskytningen etterlot én døde og fire sårede. Beskytningen i området fortsatte onsdag.

Som svar på angrepene tirsdag har amerikanske og britiske tjenestemenn trukket tilbake tidligere påstander om at de ikke støttet ukrainske angrep inne i Russland.

Den britiske utenriksministeren James Cleverly sa at Ukraina har «rett til å projisere styrke utover sine grenser» og at slike angrep er «internasjonalt anerkjent som legitime i Ukrainas selvforsvar».

I en kommentar til USAs og Storbritannias respons sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov at Russland «ville ha foretrukket å høre minst noen få ord med fordømmelse» av angrepene.

You may also like