Home » Disse 17 landene som S&P rangerer best

Disse 17 landene som S&P rangerer best

by Russell Crowe

I verden er mer enn femten land bedre vurdert av S&P-byrået enn Frankrike.

ØKONOMI – Dette kan være et sterkt politisk og økonomisk signal. etter å ha gått ned fra hans Fitch-notat forrige måned, den Frankrike henvender seg til styret for ratingbyråer igjen fredag ​​2. juni med S&P Global, som igjen kan sanksjonere regjeringen for sin håndtering av finanser og den nylige sosiale krisen knyttet til pensjonsreformen.

Dommen fra Standard & Poor’s, et av verdens tre beste amerikanske ratingbyråer sammen med Moody’s og Fitch, kan være å ta Frankrike til «AA-». Ratingbyrået klassifiserer i dag landet til «AA» på en skala på rundt tjue trinn som går fra «AAA», best mulig rating, til «D», synonymt med betalingsmislighold. Men han kunne også avstå fra endringer og derfor overlate Frankrike i hendene på «AA».

17 land rangert over Frankrike

Hun kan like gjerne spille på henne. perspektiv », et signal som gir den sannsynlige utviklingen på mellomlang sikt. Dette er for øyeblikket » negativ ”, som betyr at en reduksjon er mulig. Imidlertid følges denne analysen nøye av franske ledere som er ivrige etter å vise Emmanuel Macrons ankomst til Élysée bildet av gode ledere og reformatorer. Derfor vil en degradering representere en liten.

Spesielt siden mange land beholder en svært gunstig vurdering. som du kan se nedenforAustralia, Canada, Danmark, Tyskland, Liechtenstein, Luxembourg, Nederland, Norge, Singapore, Sverige og Sveits er fortsatt vurdert til AAA av S&P.

sentrum>

Tilsvarende er Østerrike, Finland, Hong Kong, New Zealand, Taiwan og USA for tiden vurdert til AA+, som også er bedre enn Frankrike. Det er totalt 17 land.

I påvente av dommen, nektet økonomi- og finansdepartementet å kommentere til AFP før publisering. På onsdag bekreftet Bruno Le Maire å ha møtt det amerikanske byrået for å presentere » argumenter «Fransk, hva han anser» Overbevisende «.» Vi vil være vanskelige med å gjenopprette våre offentlige finanser, redusere underskudd og fremskynde reduksjonen av offentlig gjeld.e», lovet ministeren om France Inter, og beskrev de franske økonomiske resultatene som » fast «.

» Uansett hva S&P avgjør, endrer det ikke vår vilje til å oppfylle våre offentlige finansmål. Statsminister Élisabeth Borne sa torsdag under en tur til Laval.

Gjeld og offentlig underskudd

Men, bevist av tallene, viser Frankrike dårligere resultater enn de andre landene som er rangert i samme kategori, sa Fitch-byrået, som nedgraderte den franske vurderingen i slutten av april, fra «AA» til «AA-».

Den har den høyeste gjelden av landene i «AA»-kategorien. Den offentlige gjelden er nærmere 3000 millioner euro. De offentlige underskuddsprognosene for i år og neste år er også mye høyere enn i land som drar nytte av en tilsvarende vurdering, sa Fitch, som også siterte den sosiale krisen som stammer fra pensjonsreformen og vanskelighetene den utøvende makten står overfor for fremtidige reformer. for din avgjørelse. .

På dette punktet bedømte Frankrikes president Emmanuel Macron at Fitch-byrået « han tok dypt feil i sin politiske analyse «, i en nylig daglig intervju Mening.

Moody’s understreket på sin side i en kommentar i slutten av april « mandat at regjeringen nå måtte føre sin politikk, uten å gå gjennom vurderingen av Frankrike.

Regjeringens bekymringer for disse beslutningene står i forhold til risikoen som en nedgradering ofte utgjør for en stat: en økning i renten på lån fra investorer som krever ytterligere sikkerhet for å låne ut til Frankrike.

Fitchs ratingnedgradering har imidlertid ikke virkelig påvirket de franske prisene så langt.

Men uansett, situasjonen er allerede ømfintlig: Rentene på 10-årslån seiler på det høyeste nivået på elleve år på grunn av den pengepolitiske innstrammingen til Den europeiske sentralbanken, som bekjemper inflasjon og mekanisk øker gjeld . rentene til eurolandene. Nedbetalingen av gjeldsbyrden er også på vei til å bli det første statsbudsjettet i Frankrike.

Se også i The Huff Post:

For Standard & Poor’s er Frankrikes økonomiske oppgang «på rett spor»

Moody’s opprettholder Frankrike, men tar opp ansvarspakten

You may also like