Home » Mer enn 1100 russiske soldater drept i Bakhmut på mindre enn en uke, ifølge Zelensky

Mer enn 1100 russiske soldater drept i Bakhmut på mindre enn en uke, ifølge Zelensky

by Siv Jensen

En ukrainsk motoffensiv under forberedelse

Evgueni Prigojine, lederen av den russiske paramilitære gruppen Wagner, hevdet denne lørdagen en ny fremgang av hans menn som kjemper i frontlinjen til Bakhmout, denne byen øst i Ukraina som russiske styrker har forsøkt å ta siden sommeren, kl. kostnadene ved store tap.

I mellomtiden sa det ukrainske forsvarsdepartementet lørdag at ukrainske styrker hadde dagen før «avviste mer enn 100 fiendtlige angrep» i de viktigste kampsonene.

Samme dag meldte det britiske forsvarsdepartementet det«i de siste fire dagene»Wagner-gruppen hadde «tok kontroll over det meste av øst» av Bakhmout. «Ukrainske styrker kontrollerer den vestlige delen av byen og har revet nøkkelbroer over elven [qui la traverse] »han pekte.

«De sanne heltene er forsvarerne som holder østfronten på sine skuldre»på sin side berømmet han sjefen for de ukrainske landstyrkene Oleksandr Syrsky, som kalte «nødvendig» Bakhmuts fortsatte forsvar mot angrep fra Moskva. «Du må kjøpe tid for å samle reserver og starte en motoffensiv, som ikke er langt unna.»sa han, sitert av hærens pressetjeneste.

«I begynnelsen av krigen hadde vi ikke droner. Oppdragene var mer kompliserte og mindre effektive. Men om sommeren begynte vi å motta droner og annet utstyr. I dag er vi mer effektive»forklarer til Agence France-Presse, Petro, piloten til et av de tre MI-8 angrepshelikoptrene som nettopp hadde utført et angrep mot et mål nær Bakhmout.

Den russiske hæren har forsøkt å omringe denne byen med rundt 70 000 innbyggere før konflikten i flere uker og har klart å kutte flere viktige veier for forsyning av ukrainske soldater.

Ukrainas visestatsminister Olga Stefanichyna innrømmet i et intervju med Søndagsavis at han «utvikler[enait] komplisert (…) å motstå og avskrekke [les forces à Bakhmout] ». «Vi anslår at den russiske hæren allerede har mistet 150 000 mann siden i fjor i sine militære offensiver på vår jord. Den menneskelige massen av infanteriet er et formidabelt våpen, det virker uuttømmelig i volum og tid.»hun sa.

You may also like