Home » Meteoritt i «uvanlig» størrelse skaper panikk i Norge (Video)

Meteoritt i «uvanlig» størrelse skaper panikk i Norge (Video)

by Russell Crowe

Det var en ildkule som forårsaket en bølge av panikk. Natt fra lørdag til søndag i Norge ble innbyggere i Oslo vitne til en uvanlig stor meteor som satte fyr på nattehimmelen.

På sosiale medier er nordmenn vitne til et blendende lysglimt rundt klokken 01.00, som ble fulgt av en imponerende eksplosjon 90 sekunder senere.

Denne sprinteren fra verdensrommet er også observert rundt den norske hovedstaden, og lyser opp nesten det meste av himmelen sør i landet.

Himmelobjektet som tok fyr da det kom inn i atmosfæren, har sannsynligvis etterlatt seg rusk rundt 60 km vest for Oslo, melder Reuters. Et søkeområde er åpnet for å finne opprinnelsen til denne meteoren som er på vei direkte til dette nordiske landet. Nattehimmelen ville ha lyst opp i 5 til 6 sekunder, før passeringen av meteoren forsvant.

«Det vi fikk var en stor stein som sannsynligvis reiste mellom Mars og Jupiter, som kom fra asteroidebeltet vårt. Og når det plystrer, skaper det et brøl, et lys og en stor følelse blant oss (eksperter) og kanskje en viss frykt blant andre”, vitnet den norske kanalen Morten Bilet. For øyeblikket er det ikke identifisert noen skader blant befolkningen, mens innbyggerne hadde uttrykt bekymring da denne unormalt store ildkulen ankom av en meteor.

You may also like