Home » Microsoft integrerer teknologi som ligner på ChatGPT i sin Bing-søkemotor

Microsoft integrerer teknologi som ligner på ChatGPT i sin Bing-søkemotor

by Roald Amundsen

Microsoft fremmer sine brikker i kampen mot Google på Internett-søkemotormarkedet. Sjefen hans, Satya Nadella, nevner til og med en » ny æra « med kunngjøringen tirsdag 7. februar om integreringen i Bing, Microsofts søkemotor, av ny kunstig intelligens (AI)-teknologi utviklet med oppstarten OpenAI. Sistnevnte lanserte flaggskipprogramvaren ChatGPT, som er i stand til å generere alle slags tekster basert på brukerforespørsler.

snart er det mulig «diskuter» online med den nye Bing, kun tilgjengelig som prøveversjon foreløpig. Målet er å gi mer relevante og fullstendige resultater, med direkte svar på spørsmål fra Internett-brukere, samt lenker som refererer til andre sider på nettet.

Det er viktig å merke seg at den nye Bing presenterer en chatbot (chatbot, stemmeassistent) i stand til å planlegge en tre-dagers tur til Venezia i henhold til et gitt budsjett eller skrive en e-post i henhold til brukerens instruksjoner.

Se også : Kunstig intelligens: Åpner ChatGPT en ny æra?

En milliardinvestering i OpenAI

«Rittet starter i dag», sa Satya Nadella, med henvisning til Google, som i stor grad dominerer dette markedet, og introduserte Bard, en konkurrent til ChatGPT, på mandag. Det er en «co-pilot» mais l’internaute reste aux commandes, en souligné Yusuf Mehdi, en visepresident for gruppen fra Redmond (nord-west des Etats-Unis), lors d’une conference de presse, mardi, dont le thème avait été gardé secret jusqu «I siste minutt.

Dette nye Microsoft-produktet var forventet siden i fjor, da suksessen til ChatGPT påtvunget den såkalte AI «generativ» som en grunnleggende trend. Oppfinneren av Windows investerte 1000 millioner dollar (omtrent 930 millioner euro) i OpenAI i 2019 og har nettopp signert en ny multimillion-dollar-avtale med den kaliforniske oppstarten som ble grunnlagt i 2015. Inntil da var dette selskapet kun kjent i begrensede kretser, for to automatiserte opprettelsesprogramvare, Dall-E for bildegenerering og GPT-3 for tekstgenerering (brukes i ChatGPT).

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter Kunstig intelligens: Google starter et kappløp mot ChatGPT og Microsoft

Men med fremskritt innen OpenAI, kommer Microsoft tilbake i kappløpet om innovasjon på nettet. Per desember 2022 eide Google rundt 84 % av søkemarkedet på nett, sammenlignet med Bings 9 %, ifølge Statista. På ett år har Microsoft-motoren nappet 2% av giganten i sektoren.

«Det må være innovasjon innen nettbasert forskning fordi denne teknologien er veldig viktig for menneskeheten. Og derfor trenger vi konkurranseJordi Ribas, visepresident i Microsoft, som har jobbet i Bing i femten år, fortalte Agence France-Presse. Derfor ble jeg aldri motløs. » Teamet hans prøvde å finne den rette balansen, vel vitende om at ChatGPT også er kjent for sine til tider direkte falske svar, levert med stor selvtillit.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter ChatGPT: tester de moralske grensene for innholdsgenererende kunstig intelligens

«Et ekstraordinært leketøy» å forvandle til et verktøy

«Det er et fantastisk leketøy, men det er fortsatt litt av et leketøy. Spørsmålet var hvordan man gjør det til et verktøy som ikke hallusinerer. (…) og hjelper til med å utføre oppgaver som tidligere tok timer i minutter”detaljert.

Utover søkemotoren planlegger Microsoft også å transformere Windows, kontorpakken Office og tjenester (samarbeidsverktøy, sky, etc.). Prosessen har allerede startet. I oktober 2022 introduserte selskapet Designer, en programvare basert spesielt på Dall-E for «Generer en rekke design umiddelbart med svært liten innsats»ifølge Liat Ben-Zur, visepresident i gruppen.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter ChatGPT: «På samme måte som en kalkulator ikke erstatter en menneskelig matematiker, erstatter ikke denne chatboten menneskelige forfattere»

«Alle kan være skapere med de riktige verktøyene. Nesten 20 millioner amerikanske forbrukere lager innhold på nettet og tjener penger på det.la han til i en pressemelding. Microsoft har til hensikt å integrere Designer i Edge, nettleseren sin, mye mindre brukt enn Chrome (Google) eller Safari (Apple).

Verden

Spesialtilbud til elever og lærere.

Få tilgang til alt vårt ubegrensede innhold fra 8,99 euro per måned i stedet for 10,99 euro

Abonnere

Gruppen utviklet også Copilot, en betalt tjeneste som ble lansert i juni 2022 for å hjelpe ingeniører med å generere datakode ved hjelp av OpenAI AI. Og nylig ble GPT-3.5 lagt til Teams forretningsplattform for å gjøre møter mer «smart og personlig»inkludert automatisk genererte sammendrag.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter OpenAI: Inne i sinnet til skaperne av ChatGPT

Verden med AFP

You may also like