Home » Migrolino stenger Starbucks og Selecta går galt

Migrolino stenger Starbucks og Selecta går galt

by Siv Jensen

I fremtiden vil Migrolino kun selge kaffe under merkevaren Migros Café Royal. Starbucks betaler for ødelagte potter og må gi opp sin plass.Bilde: KEYSTONE

Migrolino vil nå kun tilby ett takeaway-kaffemerke i butikkene sine og satser derfor på et nytt konsept.

10.08.2023, 21:0011.08.2023, 12:02

Benjamin Weinmann/ch media

For mange reisende er det utenkelig å ikke ta kaffen med seg. Bak Tyskland og Norge er Sveits til og med verdensledende når det gjelder koffeinforbruk. I 2021 ble det konsumert 1069 kopper kaffe per person i landet. Det tilsvarer nesten tre kopper om dagen, som tall fra den internasjonale kaffeorganisasjonen viser.

Migros datterselskap Migrolino, som driver mer enn 360 butikker på togstasjoner og bensinstasjoner, drar også nytte av denne sterke etterspørselen etter lungo, espresso og cappuccino.

datoen er ikke ennå bestemt

I hundre av dem har det i flere år vært kaffemaskiner av det amerikanske merket Starbucks, drevet av det sveitsiske selskapet Selecta snacksdistributører. Men det er nesten slutt. Migrolino-talsmann Marco Fallico bekrefter opplysninger fra CH-Media at Migrolino sier opp partnerskapet.

Die Migros-Marke Café Royal hat sich bei der Ausschreibung der Migros-Tochterfirma Migrolino durchgesetzt.

Migros Café Royal-merket vant anbudet lansert av Migrolino, et datterselskap av Migros.Bilde: zvg

Årsaken er en nyorientering av tilbudet av varm drikke, forklarer Fallico. Det er satt i gang et anbud for dette formålet. Resultat:

“Café Royal Migros-konseptet lyktes”

Det betyr at Starbucks-tilbudet forsvinner og at alle Migrolino-butikker i fremtiden kun vil ha Café Royal, merket som Migrolino allerede har i de fleste av sine butikker. Bare at datoen for denne endringen ennå ikke er definert, ifølge Fallico.

Og vil kaffetilbudet være mer fordelaktig for kunder med Migros eget merke? Fallico ønsker ikke å si det. Ifølge ham varierer prisen på drikke i henhold til konseptet og regionen: «Vi utsetter prisene for permanent kontroll.»

havremelk forslag

Men hva tippet balansen? Fallico sier Café Royal er populær og introduserte et nytt konsept som en del av anbudet, som lar kundene velge mellom tradisjonell kumelk og alternativ havremelk. Faktisk tilsvarer et vegansk melketilbud en viktig trend.

På noen svært overfylte steder vil Migrolino også tilby «Iced Coffee» (rød: kaffe med isbiter), forklarer Fallico. Varme drikker kan også berikes med forskjellige smaker av sirup. Kaffetilbudet er spesielt etterspurt om morgenen, men Migros-datterselskapet gir ikke informasjon om faktureringen oppnådd med dette tilbudet.

«Starbucks-merket har mistet noe av sin innflytelse blant reisende»

Medlem av avdelingen

Faktisk har utvidelsen av datterselskapene til den amerikanske gruppen nylig stagnert eller til og med gått ned i vårt land.

250 maskiner Lavazza forsvinner

I mellomtiden er forsvinningen av Migrolino et annet tilbakeslag på det sveitsiske markedet, spesielt for selskapet som selger snacks Selecta. Vi fikk nylig vite at CFF skulle fjerne de rundt 250 Lavazza-kaffemaskinene som var installert på stasjonene. Disse ble oppfylt og drevet av Selecta.

I tillegg har kioskgruppen Valora nylig begynt å installere Costa Coffee-kaffemaskiner (eid av Coca-Cola) i sine filialer. Selecta er også til stede der med Starbucks-maskiner.

På den annen side vant Selecta nylig CFF-anbudet for levering av sine klassiske snackautomater på stasjoner i en periode på syv år. Men ifølge filialen måtte Selecta-sjef Christian Schmitz betale litt mer enn før for denne prestisjetunge avtalen, ettersom andre selskaper også hadde søkt og SBB dermed var i en komfortabel forretningssituasjon.

Saken for sanitærforhold ved å velge

Det er riktig at Selecta, markedslederen for smørbrødautomater i Europa, presenterte betydelig bedre tall forrige uke. I andre trimester, omsetning og resultat økte betydelig. Men det gjenstår en enorm gjeld som Selecta må betale høye renter for. Den alarmistiske observasjonen av avisen Finans og Wirtschaft er der for å minne oss på: Selectas fremtid er mer usikker enn noen gang. Ifølge ledelsesberetningen hadde selskapet utestående fakturaer for et beløp på 200 millioner euro i 2022, for en omsetning på 1.400 millioner euro.

Med slike tall er hver eneste kopp kaffe som selges gull verdt.

Oversatt og bearbeidet av Noëline Flippe

«Avec» er oppdatert på bensinstasjoner

Hvis du liker BP bensinstasjonsbutikker, må du skynde deg: mange av dem vil være borte i lang tid. For tiden forvandler distributøren Valora mer enn 70 BP-butikker til filialer med sitt eget «Avec»-format, for eksempel i Aarau. For noen er endringen allerede effektiv, for eksempel på flyplassen i Zürich. Il fait suite à la reprise du réseau de stations-service BP par la société suisse Oel-Pool l’année dernière, som også er opphavet til stasjonstjenesten de Ruedi Rüssel et de Miniprix et qui exploite les stations-service Shell-regionen av. Bensinstasjoner er veldig populære steder: ifølge Valora kjøper en stor del av kundene der uten å fylle bensin, men på grunn av sin gode beliggenhet og lange timer. Med utvidelsen til bensinstasjoner skal Valora drive rundt 370 Avec-butikker innen utgangen av året og har dermed, etter egne indikasjoner, landets største convenience-nettverk. Til nå har Migrolino startet med en fordel i forhold til butikker, med 366 butikker ved utgangen av 2022 ifølge GFK, etterfulgt av Coop Pronto med 320 og Valora.

You may also like