Home » Oppdag disse tre invasive og lite kjente artene av eksotiske insekter

Oppdag disse tre invasive og lite kjente artene av eksotiske insekter

by Ashley Olsen

HARbortenfor tigermygg og asiatisk hornetsom dukker opp igjen hver sommer i nyhetene, sies det relativt lite om invasive fremmede arter. Imidlertid representerer de den andre trusselen mot biologisk mangfold, like etter tap av habitat og i forkant av global oppvarming.

Selv om de generelt er ufarlige i opprinnelsesområdet, blir disse eksotiske artene, plantene eller dyrene, invasive når de sprer seg der de blir introdusert, mange ganger ved en tilfeldighet, på grunn av globalisering, og takket være et passende klima.

Befolkningseksplosjonen påvirker deretter de andre artene som er tilstede og økosystemene, til det punktet blir en drivkraft for at arter forsvinner.

«Ikke alle arter som reiser blir inntrengere,» observerer biolog Cleo Bertelsmeier ved Universitetet i Lausanne, forfatter av flere bøker om maurs sosialitet. Av artene som skifter miljø, klarer kun 10 % å etablere seg. Og av disse 10 % har en tidel en negativ innvirkning på andre populasjoner og på økosystemfunksjoner. Vi vet ikke hvorfor, selv om de generelt er ufarlige i hjemlandet. En av de mest sannsynlige teoriene er at de opprinnelig utviklet seg sammen med rovdyr og konkurrenter som begrenset deres ekspansjon, men når de blir introdusert til et annet område slipper de unna kontrollen. Så lenge været er gunstig for dem, og hvis global oppvarming kan hjelpe dem, skyter befolkningen deres i været. »

LES OGSÅNedgangen av pollinerende insekter, en fare for helsen

Fokuser på tre av disse problematiske insektene og lite kjent av allmennheten, hvis utvikling favoriseres av global oppvarming.

  • Den argentinske mauren, maurtuenes redsel

Denne mauren ble introdusert til Europa for hundre år siden, sannsynligvis på planter brakt fra Sør-Amerika til Spania, og har siden dannet en 6000 kilometer lang «superkoloni» i hele Middelhavsbassenget. Fra Portugal til Italia gjennom Frankrike og Spania har de dannet et enkelt sammenkoblet reir. En andre, mye mindre, rivaliserende superkoloni har blitt notert i Catalonia.

«Vi trodde at denne arten ville forbli begrenset til Middelhavet,» sier Cleo Bertelsmeier. Men de siste årene har den også blitt funnet langs Atlanterhavskysten og i Sveits. Et eksemplar er for eksempel sett i Nantes i Bretagne. Dens tilstedeværelse er påvirket av havklimaet, som gir ganske milde vintre, men global oppvarming påvirker også habitatet og gjør det svært gunstig for denne arten. »

LES OGSÅHornets, alger, insekter… De astronomiske kostnadene for invasive arter

Den argentinske mauren er en av de hundre farligste artene som er oppført av IUCN for sin innvirkning på det biologiske mangfoldet, og spesielt på faunaen. Dens invasive tilstedeværelse forhindrer overlevelse av andre maurarter, noe som kan være et reelt problem når man har å gjøre med sjeldne eller endemiske arter.

Etableringen har også konsekvenser for andre insekter. Rovdyr og tallrike, de er svært effektive til å fange byttedyr, fra biller til bier, og til å dominere lokale ressurser.

Vanskelig å forhindre, forklarer Cleo Bertelsmeier: «Det er mulig å handle mot den argentinske mauren når bestanden er liten og lokalisert, men for tiden, siden det er en superkoloni, er det hundretusenvis av dronninger… Dette er de. du må røre for å kontrollere befolkningen, og gitt dens mengde er det veldig komplisert. »

  • Den asiatiske Steinbukken, skogpesten

Denne store Steinbukken, som måler 3 centimeter uten antennene, er hjemmehørende i Asia, sannsynligvis Kina eller Korea. Den dukket opp i 1996 i USA, deretter i Europa hvor den ble oppdaget fra 2001, og er tilstede i Tyskland, Frankrike, spesielt i Alsace og Korsika, i Italia, i Nederland, i Sveits eller til og med i England.

Millioner av lønner, almer, poppel eller til og med bjørker har blitt drept der av larvene deres, som graver gallerier under barken på grener og stammer. Derfor er den ekstremt skadelig for floraen og spesielt for skog, hvor den raskt dreper infiserte trær. Utviklingen tilrettelegges av et varmt klima.LES OGSÅ Hvorfor er trærne våre i fare?

Når deres tilstedeværelse blir lagt merke til, må de berørte trærne og de som omgir dem innen 100 meter, felles og brennes. En radikal og rask reaksjon gjør det imidlertid mulig å begrense angrepet.

  • Middelhavsfruktflua, avlingsdreperen

Denne flua, som kommer fra Afrika sør for Sahara og har vært implantert i Europa i hundre år, angriper fruktene og legger larvene sine der. Dette får dem til å råtne, noe som fører til tap av 100% av avlingene.

Det er en global plage, hovedsakelig konsentrert i regioner med middelhavsklima, men den finnes også i Asia og i Sør- og Nord-Amerika.

«Den har klart å spre seg i ganske varme eller tropiske områder og drar nytte av global oppvarming,» understreker Cleo Bertelsmeier. Når tempererte områder varmes opp, favoriserer dette det. Tyskland, Norge, Sverige eller Nord-Frankrike står også i fare for å bli rammet en dag. »

Stor skadedyr, det er vanskelig å kontrollere, selv med plantevernmidler. INRAE ​​prøver for tiden å redusere populasjoner ved å slippe ut sterile hanner.

WMD

You may also like