Home » Miljøaktivister prøver å holde seg til Munchs rop

Miljøaktivister prøver å holde seg til Munchs rop

by Russell Crowe

Miljøaktivister fra organisasjonen «Stop Oil Exploration» prøvde å få tak i Edvard Munchs Skriket I nasjonalt museum TIL Oslo om morgenen fredag ​​11. november 2022. Ved adressering av dette emblematisk arbeid av norsk malermiljøaktivister, i deres kamp for klimaønsket å fordømme oljeindustrien inn Norge.

Tre aktivister fordømmer regjeringens oljepolitikk

Politiet sa at de arresterte tre kvinner i tjueårene. De tre aktivistene kommer fra Finland, Danmark og Tyskland. Ifølge Nasjonalmuseet forsøkte to av aktivistene å nå inn i det kjente Edvard Munch-maleriet, mens tredjeperson filmet handlingen. vokterne av Oslo Nasjonalmuseum kom raskt. Da miljøaktivistene ble grepet av vaktene, ropte de: » Jeg skriker når folk dør! Jeg skriker når politikere ignorerer vitenskap «.

Oslo Nasjonalmuseum @ Nasjonalmuseet

Munchs skrik var uskadd

Det kjente maleriet «El Grito» som er beskyttet av glass har ikke blitt skadet. Dessuten er vakter systematisk til stede i Munch-rommet. Det var de som dempet aktivistene før politiet ankom Oslo Nasjonalmuseum. Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo sier til NRK at hun var lettet over at maleriet var intakt. På museets Facebook-konto takket han fra bunnen av sitt hjerte museumsvaktene og de ansatte som raskt fikk kontroll på situasjonen.

Munchs arbeider i det tidligere Nasjonalmuseet i Oslo @norvege-fr.com

De siste ukene var årvåkenhet nødvendig siden lignende handlinger hadde funnet sted i andre land: potetmos projisert på Claude Monets «Les Meules» i Tyskland, tomatsuppe på Vincent Van Goghs «Les Tournesols» i London eller til og med klatringen av «La Mona» Lisa» av Leonardo da Vinci i Paris.

Museet har midlertidig stengt rommet dedikert til Munchs verk. Besøkende kunne finne «El Grito» fra kl. 13.00

Målet ? Øk bevisstheten om klimasaken

Disse handlingene, som har økt de siste ukene rundt om i verden, har som mål å rette oppmerksomheten mot klimakrisen. Norge, som er Europas største oljeprodusent, møter økende kritikk for sin oljeutvikling. I pressemeldingen fra organisasjonen «Stop Oil Exploration» oppfordrer aktivistene den norske regjeringen til å stoppe utnyttelsen av olje og gass i Norge så raskt som mulig.

Anette Trettebergstuen, Norges kulturminister, kalte utspillet uakseptabelt. » Selv om vi mener at kampen mot klimaendringer er en av de viktigste kampene i vår tid, er det ikke noe som lønner seg å angripe kunst som helhet.»hun sa.

Adgang til Expo Munch på Musée d’Orsay i Paris @norvege-fr.com

Munchs «Skriket» er Norges mest kjente maleri. Akkurat nå og frem til 20. januar 2023, ikke gå glipp av utstillingen «Edvard Munch. Et dikt om liv, kjærlighet og død » på Musée d’Orsay i Paris!

You may also like