Home » Misforståelse mellom Zelensky og Macron, Kiev vil motta ny militærhjelp fra EU

Misforståelse mellom Zelensky og Macron, Kiev vil motta ny militærhjelp fra EU

by Russell Crowe

https://assets-decodeurs.lemonde.fr/redacweb/ukraine-cartes-info/derniere-maj-ukraine-avancee-russe.png
https://assets-decodeurs.lemonde.fr/redacweb/ukraine-cartes-info/derniere-maj-ukraine-avancee-russe.png
30
Situasjonen på kartet
Forstørr

Sammenhengen

Live presentert av Alexandre Priam og Cécile Bouanchaud

Bidrag er midlertidig deaktivert på denne direktesendingen.

  • Spenninger mellom Volodymyr Zelensky og Emmanuel Macron. Det sier den ukrainske presidenten til den italienske kanalen Lyn at hans franske motpart forsøkte å snakke med Moskva. » Vi må ikke lete etter en utvei for Russland, og Macron gjør det forgjeves. før du legger til «Jeg vet at han ønsket å få resultater i meklingen mellom Russland og Ukraina, men han fikk ingen.» «. Elysee reagerte: Republikkens president har aldri diskutert noe med Vladimir Putin uten president Zelenskys samtykke.»
  • I et Facebook-innlegg sa Ukrainas forsvarsminister Oleksii Reznikov i morges at hans land » [entrait] i en ny og lang fase av krigen». For å forberede seg på det, Kiev planlegger å øke produksjonskapasiteten for militært utstyr og være i stand til å bevæpne en million innbyggere.
  • Den europeiske union vil sørge for ytterligere militær bistand på 500 millioner euro til Ukraina for å hjelpe til med å forsvare det mot russisk invasjon, sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell.
  • Ifølge Ukrainas finansminister Sergii Marchenko har de væpnede styrkene i Ukraina brukte tilsvarende 8,3 milliarder dollar, eller 245,1 milliarder hryvnia, landets valuta, siden begynnelsen av krigen. En annen økonomisk konsekvens av konflikten var at regjeringen bare var i stand til å kreve inn 60 % av skattene som var planlagt for april måned. Ministeren sa at Ukraina trenger utenlandsk bistand.
  • Russland vil stanse strømleveranser til Finland fra og med lørdag 14. mai 2022selvfølgelig «ikke betalt». Spenningen vokser mellom Moskva og Helsingfors, som har kunngjort sitt ønske om å bli med » uten forsinkelse « til Den nordatlantiske traktatorganisasjonen (NATO) under påvirkning av den russiske offensiven i Ukraina. En intensjon sett med et veldig dårlig øye av Moskva, som allerede har truet med svar «teknisk-militær». Den finske nettoperatøren har forsikret at den kan klare seg uten kraftimport fra Russland
  • En utbryterregion i Georgia skal holde en folkeavstemning om integrering med Russland. Myndighetene i den pro-russiske georgiske utbryterregionen Sør-Ossetia kunngjorde fredag ​​kveld at de vil holde en folkeavstemning 17. juli om integrering med Russland. de «president» Anatoly Bibilov «signerte et dekret om å holde en folkeavstemning i republikken Sør-Ossetia»sa hans tjenester i en pressemelding, med henvisning til «historisk ambisjon» av innbyggerne i denne georgiske regionen for å slutte seg til Russland, som den grenser til.
  • Denne torsdagen FNs menneskerettighetsråd Den godkjente med stort flertall åpningen av en etterforskning av grusomhetene som ble tilskrevet de russiske okkupasjonstroppene. Resolusjonen oppfordrer FNs internasjonale kommisjon for Ukraina til å gjennomføre en » avstemming « om de alvorlige menneskerettighetsbruddene som ble begått i Kyiv, Chernihiv, Kharkiv og Sumy-regionene i slutten av februar og mars 2022, «holde de ansvarlige til ansvar.»

Les alle våre artikler, analyser og rapporter om krigen i Ukraina

Reportasje. Transnistria, en brennbar pro-russisk enklave

Dekryptert. I Kaluga i Russland føler bilarbeidere vinden av sanksjoner som kommer

Kritisk. «Ukrainian lovers dictionary» – den ukrainske sjelen fra A til Å

Tribune. Pierre Buhler: «Den russiske nasjonale interesse er bedre tjent med fraværet av regler enn av sikkerhetsordren opprettet i 1945»

Intervju. Alberto Fernández: «Sanksjoner har ikke bare effekter i Russland»

Reportasje. Sør i Moldova, en vingård midt under krigen i Ukraina

Analyse. Uklarhetene til pave Frans om krigen i Ukraina

I bilder, i bilder. Med Azov-regimentet på Azovstal-fabrikken

Finn livene våre fra i går på denne linken.

You may also like