Home » Vi gjorde vår spådom for Eurovision!

Vi gjorde vår spådom for Eurovision!

by Ashley Olsen

Eurovision kommer tilbake for sin nye 2022-utgave i Torino. Vi har laget vår rangering for å velge den store vinneren av denne konkurransen. Hvem blir den neste vinneren etter Maneskin? Eksklusivt: Konbinis prognose for denne 2022-utgaven.

Men, rett før vi begynner, la oss huske det legendariske øyeblikket med Epic Sax Guy for Moldova i 2010!

5. plassering: «De Diepte» – S10 (Nederland)

Vi starter i Holland med sangen «De Diepte» av S10. Etter Duncan Laurences siste seier i 2019, kommer den unge sangeren S10 ut med en sang på nederlandsk (og det er ganske sjelden å påpeke det). Sangerinnen transporterer oss med sin drømmeaktige og kraftfulle stemme. Det handler om kjærlighet og forhold: et alltid tilstedeværende tema i Eurovision-sanger.

4. plass: «Fulenn» – Alvan & Ahez (Frankrike)

Hvordan lage denne klassifiseringen uten å være litt sexistisk? LA OSS GÅ FRANKRIKE! Hvis du er en fan av elektro, keltiske sanger, Frankrike, men også Bretagne (den beste regionen i Frankrike), så vil du like «Fulenn» av Alvan & Ahez.

Alvan, en musiker fra Rennes, møtte Ahez, en gruppe bestående av Sterenn Diridollou, Marine Lavigne og Sterenn Le Guillou som utelukkende synger på bretonsk. Det er pop, det er gøy, det er superdynamisk på scenen, og denne sangen har helt klart potensial til å gjøre det bra på en lørdagskveld. LENGE LEVE STORBRITANNIA!

3. plass: «Stefania» – Kalush Orchestra (Ukraina)

På tredje plass finner vi den ukrainske gruppen Kalush Orchestra. De drar fordel av en opphevelse for å komme og forsvare fargene i landet deres, og inntar scenen med et ekstremt sterkt budskap: å gå inn for friheten og kulturen i Ukraina. Med tanke på nyhetene er de bookmakernes favoritter, sangen deres er en blanding av rap og tradisjonell ukrainsk fløyte (som kalles sopika).

2. plass: «Space Man» – Sam Ryder (Storbritannia)

Det er ganske sjeldent å finne Storbritannia så høyt oppe hos bookmakere og i Eurofans hjerter, spesielt etter fjorårets finaleplass med rekord null poeng. Sam Ryder tar oss imidlertid med ut i verdensrommet med sin sang «Space Man». Hun gjorde seg bemerket på TikTok takket være sin overveldende stemme, før hun representerte landet sitt på Eurovision-scenen. Karakteren er sympatisk, sangen er pop og moderne: er en britisk seier mulig?

Storvinner: «Saudade Saudade» – Maro (Portugal)

Vår lille favoritt til seieren: Maro og sangen hans «Saudade Saudade» for Portugal. Dette landet har et enormt musikalsk mangfold: vi husker Salvador Sobral og hans seier i 2017 med en så søt bossa-nova. I år rocker Maro oss med sangen sin og får oss til å glemme Eurovision-rammeverket. Med seks sangere på scenen tar tittelen oss inn i et ganske praktfullt harmonisk landskap. Vi vet ikke om han blir den store vinneren av denne utgaven, men for oss har han allerede vunnet!

Ekstra: «Give That Wolf a Banana» – Subwoofer (Norge)

Hva ville Eurovision vært uten et snev av galskap? For å gjøre dette sender Norge oss to gule ulver som kommer fra månen. Det er bare én ting igjen for deg å gjøre: lytte til musikken og danne deg din egen mening.

You may also like

Leave a Comment